Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 13:52

Ανισότητα στη μόρφωση για τα Μανιατόπουλα του ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Πριν από λίγο καιρό είχα δημοσιοποιήσει το γεγονός ότι τα Μανιατόπουλα του ΕΠΑΛ Καλαμάτας δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στην απόκτηση της γνώσης με τα άλλα Ελληνόπουλα, αφού δεν έχουν κοινό δρομολόγιο μεταφοράς τους στο σχολείο τους, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν διάφορα μεταφορικά μέσα και εκτός του κινδύνου που διατρέχουν, να μην προφθάνουν ούτε και όλες τις διδακτικές ώρες του ημερήσιου προγράμματός τους.

Ρωτούσα δε δημόσια την Περιφέρεια και το Δήμο Δυτικής Μάνης τι γίνεται με το θέμα αυτό. Ο κ. δήμαρχος σε ερώτησή μου στο Δ.Σ. μου απάντησε ότι έρχεται εγκύκλιος του υπουργείου όπου ρυθμίζει το θέμα. Επειδή η κατάσταση συνεχιζόταν η ίδια, ρώτησα και έμαθα ότι η εγκύκλιος που βγήκε ρύθμιζε το θέμα αλλά όμως από το σχολικό έτος 2016-2017. Σε νέα ερώτησή μου στο Δ.Σ. για το ίδιο θέμα ο κ. δήμαρχος μου είπε ότι τον γέλασαν και τίποτα άλλο.

Αυτό αποτελεί απάντηση κ. δήμαρχε; Τα παιδιά όμως συνεχίζουν την ταλαιπωρία τους και την απόκτηση μειωμένης γνώσης. Και όμως υπάρχει λύση κ. δήμαρχε. Τα σχολικά λεωφορεία που έχει ο δήμος, τα έχετε και σαπίζουν ακίνητα εδώ και δύο χρόνια. Θα μπορούσαν λοιπόν κ. δήμαρχε, με διάφορες αποφάσεις, να μεταφέρουν τους μαθητές μέχρι τον Κάμπο και από εκεί να υπάρχει κοινό δρομολόγιο μέχρι το σχολείο τους, αφού από την εκεί χιλιομετρική απόσταση το επιτρέπει ο νόμος.

Γιατί κ. δήμαρχε δεν δίνετε τη λύση; Υπάρχει λόγος;

Δημήτριος Γιαννημάρας

Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Δ. Μάνης