Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016 14:29

"Διπλή Ανάσταση' βλέπει ο Κουίκ επισκεπτόμενος την Τριφυλία

Γράφτηκε από τον

Θα κάνουμε διπλή Ανάσταση φέτος τόνισε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ χθες από την Τριφυλία όπου βρέθηκε μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη για το θέμα του Κυπαρισσιακού, εκτιμώντας πως θα επέλθει συμφωνία με ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους εταίρους για το θέμα της διαπραγμάτευσης.

 

Στις 22, 23 του μηνός που θα γίνει το Eurogroup, θα κλείσει η συμφωνία υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως θα μπορούσε ήδη να έχει κλείσει η συμφωνία, αλλά προσπαθούν για το καλύτερο. Τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα θα τιμήσει αυτά που ψήφισαν οι 252 βουλευτές το καλοκαίρι, αλλά δεν θα δεχθεί τίποτα επιπλέον να μπει στο τραπέζι.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κουίκ από την Ελαία όπου βρέθηκε σε δηλώσεις του ανέφερε: «Ισχύει αυτό που έχει πει ο πρωθυπουργός ότι φέτος θα κάνουμε διπλή Ανάσταση. Πιστεύουμε ότι έχουμε όλες τις προϋποθέσεις τηρώντας αυτά που έχουμε συμφωνήσει και τίποτα παραπάνω. Στις 22, 23 του μηνός θα γίνει το Eurogroup και θα κλείσουμε την συμφωνία αυτή. Οπως είπε ο υπουργός Εργασίας ο κ. Κατρούγκαλος, θα μπορούσαμε και χθες να είχαμε κλείσει, αλλά προσπαθούμε να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία. Είναι επίσης γεγονός ότι με το ΔΝΤ έχουμε μια δυσκολία συντονισμού. Οι καθυστερήσεις  παίζουν από την δική τους πλευρά. Και μέσα σε όλα αυτά είναι και το θέμα της διαχείρισης του χρέους, που σε εμάς είναι πολύ σημαντικό. Με τους Ευρωπαίους εταίρους, δηλαδή τους θεσμούς της Ευρώπης, έχουμε πλήρη ταύτιση απόψεων για την συμφωνία η οποία θα προχωρήσει.

Αρα επειδή θέλω να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο, οι προσπάθειες γίνονται. Οι διαπραγματεύσεις θαρρώ ότι είναι σθεναρές, είναι στο σωστό δρόμο και ότι μέχρι 22, 23 του μηνός θα έχουμε κλείσει, αφού έχουμε και το ενδιάμεσο σκαλοπάτι.

Η Ελλάδα δεν συγκρούεται. Διαπραγματεύεται. Το πρόβλημα είναι πιο πολύ μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων και εμείς είμαστε στην μέση. Ας τα βρουν εκείνοι μεταξύ τους. Η Ελλάδα θα τιμήσει αυτά που οι 252 βουλευτές ψήφισαν το καλοκαίρι στη Βουλή, αλλά δεν δέχεται τίποτα να μπει επιπλέον πάνω στο τραπέζι της συζήτησης».

 

Κ.Μπ.