Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016 19:16

Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός παραδόθηκε στο Δήμο Καλαμάτας 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός παραδόθηκε στο Δήμο Καλαμάτας 

Ο Γιώργος Μπρούμας, πρώην δήμαρχος Αριος και στέλεχος της Διεύθυνσης Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, παρέδωσε τα κλειδιά στο δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, που εξέφρασε την ευχή να επαναλειτουργήσει το τρένο, ενώ επανέλαβε ότι σε περίπτωση επαναλειτουργίας του προαστιακού, ο Δήμος Καλαμάτας θα συμμετάσχει οικονομικά.

Αμεσα πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης και καθαρισμού στον όροφο του σταθμού, προκειμένου κατά προτεραιότητα να στεγασθεί εκεί το Γραφείο Υποψηφιότητας Kalamata:21, που λειτουργεί με σκοπό την υποστήριξη της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.
Επίσης, θα πραγματοποιηθεί εκμίσθωση του καφενείου του σταθμού που διαθέτει στεγασμένο χώρο 63 τ.μ. και ακάλυπτο  142 τ.μ., για χρονικό διάστημα 9 χρόνων. Χθες η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε, εκτός ημερήσιας διάταξης, τους όρους του διαγωνισμού με τιμή εκκίνησης τα 1.200 ευρώ το μήνα.
Αυτές τις μέρες με εργολαβία του δήμου κόβεται το χορτάρι που είχε μεγαλώσει στον περιβάλλοντα χώρο του σταθμού, ενώ εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης θα πραγματοποιηθούν στα κτήρια που τον περιβάλλουν. Τα κτήρια αυτά θα διατεθούν σε πολιτιστικούς συλλόγους και σε συλλόγους προνοιακού χαρακτήρα.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER