Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016 15:52

Grexit σκουπιδιών στην Πύλο

Γράφτηκε από την
Grexit σκουπιδιών στην Πύλο

Ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτριος Καφαντάρης που κυρίως συστήνεται ως α' αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, τα κατάφερε και πάλι. Πριν δύο ημέρες υποδέχθηκε κυβερνητικό κλιμάκιο δύο υπουργών, προκειμένου να προωθήσει τις τοπικές υποθέσεις. Φωτογραφήθηκε προσφάτως μαζί τους και τους ξενάγησε στον ΧΑΔΑ Αγίου Νικολάου, που ενώ νομικά έπρεπε να είναι κλειστός λειτουργεί παρανόμως με την ευθύνη της δημοτικής διοίκησης, που από το 2010 όταν βλέπει τα δύσκολα, αντιπολιτεύεται τον εαυτό της.

Κάθε πολίτης αναρωτιέται πώς ο αριστερός υπουργός κ. Τσιρώνης δέχθηκε να επισκεφθεί τον λειτουργούντα ΧΑΔΑ Αγίου Νικολάου νομιμοποιώντας το περιβαλλοντικό αυτό έγκλημα, ακούγοντας τον κ. Καφαντάρη να του διηγείται το ωραίο παραμύθι του διεθνούς διαγωνισμού. Το παραμύθι αυτό έχει δράκο και ο δράκος είναι η παράβαση της νομιμότητας ως προς τη λειτουργία του ΧΑΔΑ  Αγ. Νικολάου εις βάρος του περιβάλλοντος, παράβαση  που επιφέρει κινδύνους, αλλά και ευθύνες της δημοτικής διοίκησης.

Η ανάληψη όμως της ευθύνης προϋποθέτει τη δημοκρατική ευαισθησία που ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος δεν διαθέτει. Εάν την διέθετε θα καλούσε στην συνάντηση με τους υπουργούς και τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Βέβαια το ίδιο έλλειμμα δημοκρατικής ευαισθησίας βαρύνει και τους υπουργούς που αγνόησαν τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, συναντώντας μόνο τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που υπέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή αυτόν που επέβαλε ο αποχωρήσας από τον ΣΥΡΙΖΑ πρώην  βουλευτής Θανάσης Πετράκος. Εφυγαν οι υπουργοί και ο δράκος ξύπνησε. Μετά τα μεσάνυχτα της 13/04/2016 βγήκαν οι σκελετοί από την ντουλάπα της δημοτικής διοίκησης του κ. Καφαντάρη. Καμουφλαρισμένα απορριμματοφόρα του δήμου κατελήφθησαν να εναποθέτουν απορρίμματα στον παρανόμως λειτουργούντα ΧΑΔΑ Αγ. Νικολάου. Επακολούθησαν συλλήψεις και ενδεχομένως να ακολουθήσουν και άλλες. Σχηματίστηκε δικογραφία και προέκυψε ότι τον ΧΑΔΑ Αγ. Νικολάου επισκέπτονταν συχνά απορριμματοφόρα όχι μόνο του Δήμου Οιχαλίας αλλά και των Δήμων Τριφυλίας και Δυτικής Μάνης. Πάντα φιλόξενος ο α' αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Πύλου - Νέστορος κ. Καφαντάρης. Φιλόξενος και συγχρόνως παράνομος.

Τώρα που έπεσαν τα προσωπεία και προδόθηκε ο δράκος, ο κ. Καφαντάρης υποτελής στη δημόσια εικόνα του θα επιχειρήσει να ωραιοποιήσει την κατάσταση, να καταλογίσει ευθύνες σε άλλους, να  αυτοπροβληθεί ως ήρωας, να διεκδικήσει περιβαλλοντικό βραβείο ή να υποσχεθεί λύσεις με θράσος και οίηση. Ο,τι και να πράξει έχει ήδη εκτεθεί διπλά. Εχει εκτεθεί έναντι του νόμου και έναντι της τοπικής κοινωνίας.

Μέχρι να το συνειδητοποιήσει ας απαντήσει σε δύο ερωτήματα:

• Γιατί δεν φύλαξε ως έχει υποχρέωση και καθήκον τον παράνομο ΧΑΔΑ του Αγίου Νικολάου;

• Πότε το Δ.Σ. αποφάσισε την εναπόθεση  σκουπιδιών από άλλους δήμους στο ΧΑΔΑ της Πύλου;

Τα υπόλοιπα θα τα απαντήσει η δικαιοσύνη. Οταν λάβει τις απαντήσεις θα μπορεί να τις διδάξει στα ταξίδια του στο εξωτερικό, σε αυτοδιοικητικούς της αλλοδαπής μήπως και επιμορφωθούν. Εως τότε, καλημέρα στην πραγματικότητα κ. Καφαντάρη. Καταφέρατε το Grexit των σκουπιδιών στην Πύλο.

 

Για την «Κοινωνία σε κίνηση»

Ηλίας Κανάκης

Παναγιώτης Γιαννόπουλος 

    

Υ.Γ. Κύριε Καφαντάρη , μάθετε πλέον ότι της νύχτας τα σκουπιδοκαμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά. Η παράταξη «Κοινωνία σε κίνηση» τιμώντας την ψήφο του λαού, θα παλέψει στο πλευρό των συμπολιτών της ώστε να υπάρξει  διαφάνεια αποτρέποντας οποιαδήποτε προσπάθεια για συγκάλυψη, που θα επιτρέψει ώστε να μετατραπεί η Πύλος σε παράνομο σκουπιδότοπο του Ν. Μεσσηνίας.


NEWSLETTER