Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016 08:39

Διπλής κατεύθυνσης η Ψαρών στο λιμάνι

Γράφτηκε από τον

 Μετακινούνται τα κάγκελα στο λιμάνι Καλαμάτας στους μύλους. Πάνε πιο μέσα, στο πλαίσια αλλαγών που έχουν προγραμματιστεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και οι οποίες αφορούν και το διεθνές σύστημα ασφαλείας του λιμανιού.

Οπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Ταμείου Χάρης Βγενής, τα κάγκελα πάνε πιο μέσα, γιατί η Ψαρών από το "Jumbo" και κάτω θα γίνει διπλής κατεύθυνσης, προκειμένου να κλείσει το λιμάνι (μέχρι εκεί που βρίσκεται το κατασχεμένο "Genc") και τα αυτοκίνητα να παρκάρουν στον ελεύθερο χερσαίο χώρο του λιμανιού, γι’ αυτούς που θέλουν να πάνε βόλτα στο "χιλιόμετρο" ή στη μαρίνα.

Με την ίδια εργολαβία: Θα γκρεμιστεί ο τοίχος προς τη μαρίνα και θα γίνει η ενοποίησή της με το λιμάνι. Θα φτιαχτούν καινούργιες πόρτες συρόμενες, για την καλύτερη ασφάλεια των χώρων του λιμανιού. Ο ποδηλατόδρομος στη Μιαούλη θα περάσει απέναντι προς το λιμάνι, δίπλα από το κτήριο του Λιμενικού Ταμείου και για να συνεχίσει προς τη δυτική πλευρά του λιμανιού και τη μαρίνα, θα χρειαστεί να μετακινηθούν 2 - 3 κολόνες φωτισμού. Θα στρωθεί με κυβόλιθους ο χώρος δυτικά από το πρώην μνημείο του Αφανούς Ναύτη και προς τις εγκαταστάσεις του Αίολου. Θα τοποθετηθούν καινούργια φώτα στο μικρό μόλο του ΝΟΚ και στον πεζόδρομο - αγωγό ομβρίων στην "Ψαροπούλα", ενώ θα γίνει καινούργια σκάλα για το μόλο του προλιμένα στην ίδια περιοχή, στα "Βραχάκια".

Γ.Σ.