Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016 19:46

Εθελοντικές δράσεις καθαρισμού την Κυριακή στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Εθελοντικές δράσεις καθαρισμού την Κυριακή στο Δήμο Καλαμάτας

Εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, στο πλαίσιο του "Let's do it Greece", θα πραγματοποιηθούν μεθαύριο Κυριακή, σε περιοχές με φυσική ομορφιά και όχι μόνο, στο Δήμο Καλαμάτας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο δήμος συμμετέχει, υποστηρίζει και συντονίζει τις δράσεις αυτές, για την καλύτερη διοργάνωση των οποίων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο το βράδυ της Τετάρτης.
Το ''Let's do it World'' αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.
Φέτος για πέμπτη φορά, φιλοξενείται στη χώρα μας η συγκεκριμένη εκστρατεία, που "υιοθετήθηκε" και στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής "Ωρα για Δράση" και της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Σκοπός είναι μέσα σε μία ημέρα, να γίνει συντονισμός ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ελλάδα, εθελοντικών δράσεων καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης.

Ο Δήμος Καλαμάτας, πέραν της οργανωτικής υποστήριξης, θα βοηθήσει παρέχοντας τα αναγκαία υλικά και μέσα, όπως σακούλες απορριμμάτων, γάντια μιας χρήσης και εργαλεία καθαρισμού, καθώς και τα αναγκαία οχήματα για την αποκομιδή των απορριμμάτων που θα συλλέξουν οι εθελοντές.

Παρεμβάσεις καθαρισμών έχουν προγραμματιστεί να γίνουν, μεταξύ άλλων, στην παραλία της Καλαμάτας, στο βυθό του λιμανιού, στο Ανατολικό Κέντρο, στις πηγές Παμίσου στον Αγιο Φλώρο, στην παραλία της Μικρής Μαντίνειας, στο ρέμα της Βέργας, στην εθνική οδό στην Αρτεμισία, σε Λέικα, Πολιανή και Ανθεια.
Τηλ. επικοινωνίας Δήμου Καλαμάτας: Αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος 6947-995566, Διευθυντής Καθαριότητας Γιάννης Παπαδόπουλος 6936-556448, Προϊσταμένη Τμήματος Ανακύκλωσης Κοκκωνία Γιαννοπούλου 6980-051226.


NEWSLETTER