Κυριακή, 17 Απριλίου 2016 13:04

Προτομές καλλιτεχνών σε Κυπαρισσία, Φιλιατρά και Γαργαλιάνους 

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Προτομές καλλιτεχνών σε Κυπαρισσία, Φιλιατρά και Γαργαλιάνους 

Τη χρηματοδότηση της φιλοτέχνησης τριών προτομών αποφάσισε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, εγκρίνοντας τη σχετική δαπάνη.

Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε η φιλοτέχνηση προτομών: Του Βελισάριου Κορένσιου, ζωγράφου από την Κυπαρισσίας, η οποία θα τοποθετηθεί στην Ανω Πόλη. Του Παναγιώτη Παπαχριστόπουλου, εκπαιδευτικού, δημιουργού του περιοδικού «Φιλιατρά», η οποία θα τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών. Και του Σωτήρη Λυριτζή, λαογράφου - λογοτέχνη, που θα τοποθετηθεί στους Γαργαλιάνους.

Για κάθε προτομή εγκρίθηκε δαπάνη 5.000 ευρώ συν ΦΠΑ. Οσον αφορά τις δύο πρώτες τονίστηκε ότι θα γίνει επιλογή γλύπτη μέλους των επαγγελματιών εικαστικών και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Ιουλίου. Εκπρόσωπος του δήμου στην επιτροπή για την αισθητική αρτιότητα, όσον αφορά την προτομή Παπαχριστόπουλου, ορίστηκε ο Γιάννης Κατσούλας και για την προτομή Κορένσιου ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αδρακτάς. 

Για την τρίτη προτομή θα υπάρξει χρηματοδότηση του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων που θα έχει και την ευθύνη υλοποίησης.

Κ.Μπ.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER