Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011 18:00

Στ. Αναστασόπουλος: Ευρύ πρόγραμμα κοινωνικού εθελοντισμού

Γράφτηκε από την

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης του Δήμου Μεσσήνης (ΚΕΑΔΗΜ) παρουσία του Δημάρχου Μεσσήνης κ. Στάθη Αναστασόπουλου.
Κατά την συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα όπως η ενεργοποίηση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι με βάση την απόφαση ένταξης του στο ΕΣΠΑ καθώς και άλλα διοικητικά θέματα.
Ως γνωστό όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΚΕΑΔΗΜ κ. Ηλίας Πατσιώτης η επιχείρηση έλαβε έγκριση από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ)  για την παροχή κατ’ οίκον εξυπηρέτηση 86 ατόμων στο καλλικρατικό Δήμο Μεσσήνης.
Παράλληλα όμως η επιχείρηση στα πλαίσια και του προγράμματος εθελοντισμού πέραν των 86 εγκεκριμένων ατόμων, εξυπηρετεί και θα εξακολουθήσει να παρέχει υπηρεσίες σε επί πλέον 314 άτομα που χαρακτηρίζονται ως μοναχικά και χρήζουν βοήθειας.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Στάθης Αναστασόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία του προγράμματος και ευχαρίστησε αλλά και παρότρυνε το προσωπικό να συνεχίσει να εργάζεται με τον ίδιο επιμελή τρόπο προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε 400 συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη αυτή την βοήθεια.
Παράλληλα ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε το προσωπικό ότι ο Δήμος Μεσσήνης θα είναι βασικός αρωγός στην προσπάθεια αυτή και σε κάθε περίπτωση θα προβεί σε όποιες ενέργειες απαιτούνται προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα καθυστέρησης της μισθοδοσίας των εκ μέρους της πολιτείας που εκκρεμούν αρκετούς μήνες.
Τέλος, ο κ. Αναστασόπουλος τόνισε ότι η νέα δημοτική αρχή σε συνεργασία με την ΚΕΑΔΗΜ και άλλους φορείς προωθεί ένα ευρύ πρόγραμμα κοινωνικού εθελοντισμού για παροχή υπηρεσιών στους κατοίκους της περιφέρειας του καλλικρατικού Δήμου Μεσσήνης.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μεσσήνης