Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 16:33

Μάκαρης: "Ο απινιδωτής πρέπει να είναι προσβάσιμος"

Γράφτηκε από την

Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας πρέπει να είναι προσβάσιμος όλες τις ημέρες και ώρες που το Στάδιο είναι ανοιχτό και αθλείται αρκετός κόσμος.

Αυτό επισημαίνει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μανώλης Μάκαρης.

Χαρακτηριστικά επισημαίνει την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας "Κανόνες Χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή ή Απινιδιστή(ΑΕΑ) σε Δημόσιους Χώρους" που αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «η θέση εγκατάστασης του ΑΕΑ πρέπει να είναι προσβάσιμη (περπατώντας 1-1μιση λεπτό) και ορατή εμφανώς σε όλους». 

Ακόμα, παρατηρεί πως «υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα που συμβουλεύουν την τοποθέτηση αυτών των μηχανημάτων σε χώρους συνάθροισης κοινού ως το βασικότερο μέτρο αντιμετώπισης του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου».

 

Ο κ. Μάκαρης καλεί «τη δημοτική αρχή να εναρμονιστεί με την σχετική εγκύκλιο του υπουργείου και τις επιστημονικές οδηγίες και να εφοδιάσει τους πολυσύχναστους δημοτικούς αθλητικούς χώρους με εξωτερικούς απινιδωτές, με παράλληλη πρωτοβουλία για την εφαρμογή προγραμμάτων εκπαίδευσης βασικής καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης στους ενδιαφερόμενους πολίτες».