Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016 15:06

Φωτιές στις χωματερές Μελιγαλά και Δωρίου (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Φωτιές στις χωματερές Μελιγαλά και Δωρίου (βίντεο)

Φωτιές στις ανενεργές χωματερές του Δωρίου και του Μελιγαλά προκλήθηκαν χθες, διογκώνοντας το ήδη σοβαρό πρόβλημα διαχείρισης των σκουπιδιών στο Δήμο Οιχαλίας. Τη σοβαρότητα της κατάστασης παραδέχθηκε στην "Ε" ο δήμαρχος Αριστείδης Σταθόπουλος. 

Στο Μελιγαλά, όπου η χωματερή -ένα ολόκληρο βουνό από σκουπίδια- βρίσκεται κοντά στα σπίτια, κάτω από τον Προφήτη Ηλία, τα σκουπίδια έκαιγαν και η κατάσταση ήταν αποπνικτική, ενώ υπήρχαν μέχρι και φλόγες. Οι καπνοί φαίνονταν από μεγάλη απόσταση, ιδιαίτερα από τα δυτικά. Ενας φορτωτής και ένα φορτηγό προσπαθούσαν με χώματα να περιορίσουν και να σβήσουν τη φωτιά.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που παίρνουν φωτιά οι χωματερές αυτές» παρατήρησε ο κ. Σταθόπουλος, αποφεύγοντας να πει αν έχουν ξαναπιάσει φωτιά την ίδια μέρα. Μας ενημέρωσε ότι «η χωματερή στο Δώριο είναι για αποκατάσταση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και άμεσα πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες από τον εργολάβο».

Για τη σοβαρότητα του προβλήματος των σκουπιδιών στο Δήμο Οιχαλίας, όπου τα σκουπίδια είναι αμάζευτα για μέρες, καθώς δεν υπάρχει χώρος για την εναπόθεσή τους, ο δήμαρχος επεσήμανε: «Αναζητούμε για 4η φορά χώρο για προσωρινή διαχείριση των σκουπιδιών, καθώς έχουμε τη χρηματοδότηση των 680.000 ευρώ από την κυβέρνηση για τα μηχανήματα. Πιστεύω αυτή τη φορά να βρεθεί χώρος και να προχωρήσουμε. Τις προηγούμενες φορές είτε δεν προσφέρθηκαν χώροι είτε ήταν ακατάλληλοι αυτοί που προσφέρθηκαν. Οταν υπάρξει χώρος, θα ξεκινήσουμε αμέσως».

Για τη μεταφορά των σκουπιδιών στη Στερεά Ελλάδα που σχεδιάζεται, ανέφερε: «Εχουμε ανοίξει ένα δρόμο για να μεταφερθούν τα σκουπίδια σε νόμιμο ΧΥΤΑ στη Στερεά Ελλάδα. Για τη μεταφορά έχει υπογράψει η δική μας Αποκεντρωμένη Διοίκηση (Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων) και περιμένουμε και την υπογραφή από την Αποκεντρωμένη της Στερεάς Ελλάδας».

Κλείνοντας, ο κ. Σταθόπουλος απηύθυνε έκκληση στους δημότες να βγάζουν όσο το δυνατόν λιγότερα σκουπίδια στους κάδους που έχουν πλέον ξεχειλίσει, μέχρι να βρεθεί λύση.


NEWSLETTER