Κυριακή, 24 Απριλίου 2016 10:22

Επιμνημόσυνη δέηση στη Σφακτηρία 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Επιμνημόσυνη δέηση στη Σφακτηρία 

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων θα γίνει για πρώτη φορά στις 10 π.μ. της Μεγάλης Τρίτης στη Σφακτηρία, στη μνήμη των ηρώων πεσόντων Σαχίνη, Τσαμαδού, Αναγνωσταρά, καθώς και του Ιταλού φιλέλληνα Σαντόρε ντι Σανταρόζα.

Στις 26 Απριλίου του 1825, ο αιγυπτιακός στόλος κατέλαβε τη Σφακτηρία και πάνω από 400 Ελληνες και φιλέλληνες σκοτώθηκαν. Το μπρίκι «Αρης» κατόρθωσε να βγει νικητής στο ανοιχτό πέλαγος  προκαλώντας μεγάλη φθορά στους εχθρούς, απίστευτη για το μέγεθός του. Ο Βότσης, μετά την ηρωική έξοδο, οδηγεί τον «Αρη» στην Καλαμάτα κι από κει στο Ναύπλιο. Η θαυμαστή διαφυγή του «Αρη» εντυπωσίασε τους Ελληνες αλλά και τους Ευρωπαίους. Αξια λοιπόν ειπώθηκαν και γράφτηκαν ηχηρές εκφράσεις θαυμασμού όπως: «Πολεμικό και Ναυτικό μεγαλούργημα, υπέρτατη δεξιοτεχνία, ανήκουστη τόλμη και αδάμαστη θέληση» - όπως αναφέρει η πρόσκληση του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Η συνάντηση έχει οριστεί για τις 9.30 π.μ. στο Δημαρχείο, ώστε να ακολουθήσει επιβίβαση στις λάντζες. Μετά την τελετή θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στο Δημαρχείο. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο αντιναύαρχος Πελοπίδας Αγγελόπουλος επίτιμος Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER