Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011 19:49

Απάντηση Αναστασόπουλου σε Κλάδη: Εννοούσα τη δευτεροβάθμια και όχι την πρωτοβάθμια

Γράφτηκε από την

Απάντηση σε κυριακάτικο δημοσίευμα της “Ε” σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών, το οποίο όπως τόνισε εκ παραδρομής μεταφέρει λανθασμένα δηλώσεις του απέστειλε χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος. Συγκεκριμένα με αφορμή την χθεσινή απάντηση του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκου Κλάδη, ο κ. Αναστασόπουλος επισημαίνει ότι ουδέποτε αναφέρθηκε στην Πρωτοβάθμια αλλά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, κάτι τι οποίο -όπως επισημαίνει- διευκρινίζεται και σε σχετικούς πίνακες που έχει επισυνάψει. Ψέγει όμως παράλληλα τον κ. Κλάδη για τους χαρακτηρισμούς του τελευταίου για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Μεσσήνης. Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή.

Κύριε διευθυντά,
Στο φύλλο της Κυριακής 24/7/11 της εφημερίδας, στη σελίδα 4, σε ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Δ. Πλ. με τίτλο «Αδυναμία δημάρχων για μεταφορά μαθητών» αναφέρεται εσφαλμένα ότι «ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος μιλώντας στην "Ε" σημείωσε ότι παρά τις επανειλημμένες έγγραφες ειδοποιήσεις προς τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Πέτρο Μισθό, δεν υπήρξε ανταπόκριση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας για τα αριθμητικά στοιχεία μαθητών».
Στη συνέντευξη που είχα παραχωρήσει στην εφημερίδα σας, ουδέποτε αναφέρθηκα για κωλυσιεργία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας. Αντιθέτως, μίλησα για μη ανταπόκριση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.
Τεκμήριο των δηλώσεών μου αποτελούν οι τρεις επιστολές μας προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας τις οποίες και σας διαβιβάσαμε με φαξ στις 21/7/2011.
Βάσει των ανωτέρω ο κ. Κλάδης, διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (φύλλο Τετάρτης 27/7/2011, σελίδα 12), αφενός έχει δίκιο να αγανακτεί με το ανωτέρω δημοσίευμα, δεδομένου ότι ο ίδιος ανταποκρίθηκε άμεσα στις εκκλήσεις μας, αφετέρου όμως, έχει άδικο να εγκαλεί την δημοτική αρχή μέσω του Τύπου, δίχως πρώτα να διασταυρώσει την πληροφορία μαζί μας.
Σε κάθε περίπτωση, παρακαλώ την εφημερίδα σας για την άμεση αποκατάσταση της πραγματικότητας βάσει και των τριών εγγράφων του δήμου μας προς την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τα οποία και σας αποστέλλουμε για άλλη μια φορά, όπου ζητούμε επίμονα να μας γνωρίσει τον αριθμό των προς μεταφορά μαθητών.
Επειδή η μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι ενιαία διαγωνιστική διαδικασία, η έλλειψη μέχρι και σήμερα στοιχείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθιστά αυτή αδύνατη.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης
Στάθης Αναστασόπουλος