Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016 15:54

Επιμνημόσυνη δέηση για τους ήρωες της Σφακτηρίας  

Γράφτηκε από την
Επιμνημόσυνη δέηση για τους ήρωες της Σφακτηρίας  

Με ευλάβεια τελέστηκε χθες το πρωί, για πρώτη φορά, η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων εις μνήμην των ηρώων πεσόντων Σαχίνη, Τσαμαδού και Αναγνωσταρά, καθώς και του Ιταλού φιλέλληνα Σανταρόζα. Λόγω των ισχυρών ανέμων δεν στάθηκε δυνατή η μετακίνηση του κόσμου με τις λάντζες στη Σφακτηρία και έτσι η τελετή έγινε στον μόλο της Πύλου. 

Ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης δήλωσε: «Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που με την παρουσία σας σήμερα τιμάτε τη μνήμη των ηρώων που δώσανε τη ζωή τους για την ελευθερία αυτού εδώ του τόπου. Των ηρώων που με το σθένος και την ανδρεία τους θυσίασαν τη ζωή τους για να αποτάξουν τον αιγυπτιακό στόλο. Ηρωες που πρέπει να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση αυτές τις δύσκολες ώρες για την πατρίδα μας. Αισθάνομαι μεγάλη υπερηφάνεια που ζω και κατάγομαι από τούτον εδώ τον ιστορικό τόπο. Θα ήθελα να γνωρίζετε όλοι πως η δημοτική αρχή θα φροντίσει η τελετή αυτή να οργανώνεται κάθε χρόνο στο μέλλον ώστε να απονέμονται στους ήρωές μας όλες οι τιμές καθώς πρέπει».

Ανάμεσα σε όσους έδωσαν το "παρών" ήταν η πρόξενος της Ιταλικής Πρεσβείας της Νοτίου Πελοποννήσου Margherita Bovicelli, ενώ την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο περιφερειακός σύμβουλος Αγγελος Χρονάς. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πελοπίδας Αγγελόπουλος, αντιναύαρχος και επίτιμος Α’ υπαρχηγός Λ.Σ., κάνοντας μια εκτενή ιστορική αναδρομή στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την 26η Απριλίου 1825.


NEWSLETTER