Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016 16:44

Επίσκεψη Μάκαρη στον 2ο Παιδικό Σταθμό Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Επίσκεψη Μάκαρη στον 2ο Παιδικό Σταθμό Καλαμάτας

Τα προβλήματα λειτουργίας και τις ελλείψεις των παιδικών σταθμών του Δήμου Καλαμάτας, επεσήμαναν σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, της παράταξης "Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες", σε επίσκεψή τους στο 2ο Παιδικό Σταθμό και σε ενημέρωσή τους από τη Διεύθυνση Πρόνοιας του δήμου.

Ο επικεφαλής της παράταξης Μανώλης Μάκαρης και οι σύμβουλοι Κώστας Γεωργακίλας, Στάθης Σταματόπουλος και Δημήτρης Φαββατάς, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, διαπίστωσαν τα ακόλουθα:

«- Κατά την προηγούμενη χρονιά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Καλαμάτας έγιναν δεκτές 350 αιτήσεις από τις 520 που υποβλήθηκαν, ενώ, μέσω ΕΣΠΑ έγιναν δεκτά σε ιδιωτικούς και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς 529 παιδιά από τις 894 αιτήσεις. Αρα ένα σημαντικό ποσοστό αιτήσεων δεν ικανοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να μένουν παιδιά προσχολικής ηλικίας εκτός παιδικών σταθμών. Για την αντιμετώπιση αυτού του σημαντικού προβλήματος πρέπει να εκπονηθεί και να υλοποιηθεί ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης νέων παιδικών σταθμών με βάση τη γεωγραφική κατανομή, την αυξανόμενη ζήτηση και την όσο το δυνατόν καλύτερη κάλυψη όλων των δημοτικών ενοτήτων και των συνοικιών του δήμου. 

- Υπάρχει ανάγκη βελτίωσης των υποδομών και του εξοπλισμού των δημοτικών παιδικών σταθμών και πρόσληψης του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού.

- Πρέπει να υιοθετηθεί ένα ξεκάθαρο και αντικειμενικό σύστημα μοριοδότησης των παιδιών για την εισαγωγή τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, έτσι ώστε να αποκλειστούν οι πιθανότητες παράκαμψης της λίστας των ωφελούμενων.

- Πρέπει να εξεταστεί η πιθανότητα επαναλειτουργίας δημοτικού βρεφικού σταθμού, έτσι ώστε να καλύπτονται και οι ηλικίες κάτω των 2,5 ετών».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER