Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016 19:51

Εξώδικο στο Λιμενικό Ταμείο για διαγωνισμό ενοικίασης χώρου 

Γράφτηκε από την
Εξώδικο στο Λιμενικό Ταμείο για διαγωνισμό ενοικίασης χώρου 

Εξώδικο στο Λιμενικό Ταμείο και το Δήμο Καλαμάτας έστειλαν επιχειρηματίες υποστηρίζοντας ότι δεν τηρήθηκε ο νόμος στον δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό “για την εκμίσθωση χώρου χερσαίας ζώνης του λιμένα Καλαμάτας για εγκατάσταση και λειτουργία ψυχαγωγικών παιγνίων”.

Σύμφωνα με το εξώδικο “το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας εδέχθη τη συμμετοχή και κατακύρωση του διαγωνισμού σε συμμετέχοντα που δεν είχε προσκομίσει ασφαλιστική ενημερότητα από τον κύριο ασφαλιστικό του φορέα, δηλαδή τον ΟΑΕΕ, αλλά μόνο από το ΙΚΑ. Σημειώνουμε ότι αμφότεροι είχαμε προσκομίσει ασφαλιστικές ενημερότητες τόσο από τον ΟΑΕΕ καθώς και από το ΙΚΑ”.

Στο εξώδικο επίσης επισημαίνεται: “Ολως παρανόμως και προς βλάβη συμφερόντων τόσο του Δήμου Καλαμάτας καθώς και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας δεν αναγράφονται και δεν αναζητούνται και απαιτούνται στην εν λόγω διακήρυξη:

1. Βεβαίωση από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας περί μη οφειλής από οποιαδήποτε αιτία του συμμετέχοντος (εξίσου και για τους υπόλοιπους εταίρους, αν είναι εταιρεία) και υπεύθυνη δήλωση των εταίρων μη συμμετοχής σε άλλη εταιρεία οποιασδήποτε νομικής μορφής, η οποία έχει οφειλές προς τον Δήμο Καλαμάτας.

2. Βεβαίωση από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας ότι ο συμμετέχων δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς αυτό και

3. Υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/1986 ότι όχι μόνο έχει λάβει γνώση των όρων της διακήρυξης και ότι αποδέχεται χωρίς καμία επιφύλαξη τους όρους διακήρυξης δημοπρασίας (αυτό υπάρχει), αλλά κυρίως ότι αποδέχεται  την υπ’ αριθμόν ΚΥΑ Δ10Β1027032ΕΞ2014/1033/11-2-2014 (ΦΕΚ 328/13-2-2014 τεύχος Β’)”.

 Τέλος τονίζεται ότι “όλως παρανόμως στην εν λόγω διακήρυξη δεν αναγράφονται κρίσιμοι όροι και απαραίτητες προϋποθέσεις, υπό τις οποίες γίνεται η παραχώρηση, προϋποθέσεις που διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον και είναι δεσμευτικές για τους συμμετέχοντες και οι οποίες αναγράφονται χαρακτηριστικά στην υπ’ αριθμ. 8321.6/01/12/12-3-2012 εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με θέμα: "Οδηγίες για την εκμετάλλευση της ζώνης λιμένα στα πλαίσια της παραχώρησης του ιδιαιτέρου δικαιώματος χρήσης των χώρων αυτής"”. 


NEWSLETTER