Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011 22:16

Την ένταξη οδικών αξόνων του Δήμου Μεσσήνης στο ΕΣΠΑ ζήτησε ο Αναστασόπουλος απ' τον Τατούλη

Γράφτηκε από την

Την ένταξη των οδικών αξόνων Μεσσήνη - Βαλύρα - γεφύρι Μαυροζούμαινας και Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη στο υπό αναθεώρηση ΕΣΠΑ ζήτησε ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.

Το αίτημα, όπως γνωστοποίησε χθες ο Στ. Αναστασόπουλος, διατύπωσε ο ίδιος στον περιφερειάρχη κατά τη συνάντηση που είχε ο τελευταίος προχθές το μεσημέρι με τους δημάρχους της Μεσσηνίας.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης είπε ότι τα δύο αυτά έργα χαρακτηρίζονται από εξαιρετική μελετητική ωριμότητα, προσθέτοντας ότι είναι απολύτως απαραίτητα.

Οπως υπενθύμισε ο Στ. Αναστασόπουλος, ο Δήμος Μεσσήνης έχει ήδη εντάξει στο ΕΣΠΑ της α΄ φάσης του έργου για την ύδρευση της Μεσσήνης, αλλά και των χωριών του «καποδιστριακού» δήμου της -με προϋπολογισμό περί τα 3,7 εκατομμύρια ευρώ. Γνωστοποίησε δε ότι προτίθεται να προτείνει την ένταξη και της β΄ φάσης, προϋπολογισμού περί τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Αναφερόμενος δε στο δίκτυο ύδρευσης στο Μηλιώτη -έργο επίσης ενταγμένο στο ΕΣΠΑ- ο δήμαρχος είπε ότι ήδη προωθείται στην ενδιάμεση διαχειριστική αρχή σχέδιο για τη δημοπράτησή του.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι προχωρεί η δημοπρασία για τις απαλλοτριώσεις στο πλαίσιο του έργου βελτίωσης του οδικού άξονα Βελίκα - Νεοχώρι Αριστομένη.

Εξηγώντας το λόγο για τον οποίο άλλοι δύο οδικοί άξονες, Δροσιά - Κουρτάκι - Βλάση - Αγιοι Απόστολοι και Μαθία - Λυκίσσα, δεν εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, ο Στ. Αναστασόπουλος είπε ότι δεν υπήρχαν κτηματολόγια -έλλειψη που, όπως είπε, αποκαθίσταται καθώς ήδη προχωρεί η σχετική μελέτη.

Τέλος, αναφερόμενος και στην απόρριψη από την υπερπεριφέρεια της πρότασης για το βιολογικό καθαρισμό και την αποχέτευση σε Αβραμιού και Λυκότραφο, ο δήμαρχος είπε ότι βασική αιτία αποτέλεσε το μεγάλο ανεκτέλεστο τμήμα του έργου -που χρηματοδοτείτο από το πρόγραμμα «Θησέας». Δήλωσε, ωστόσο, αποφασισμένος να επανέλθει με το συγκεκριμένο έργο, προκειμένου να ενταχθεί εκ νέου σε καθεστώς χρηματοδότησης.


NEWSLETTER