Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011 19:23

Συνεργασία Καλαμάτας - Πειραιά για την αξιοποίηση 2 διατηρητέων κτηρίων

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνεργασία για την αξιοποίηση δύο διατηρητέων υπάρχει τις τελευταίες μέρες μεταξύ των Δήμων Καλαμάτας και Πειραιά. Πρόκειται για δύο κτήρια συνολικού εμβαδού 420,08 τ.μ. στο κέντρο του Πειραιά, τα οποία έχουν παραχωρηθεί στο Δήμο Καλαμάτας μέσω του κληροδοτήματος Κωνσταντίνου Αναστασόπουλου και τα οποία είναι εγκαταλελειμμένα και σε κακή κατάσταση αρκετά χρόνια. Μάλιστα όπως μάθαμε έχουν μετατραπεί σε καταφύγιο τοξικομανών και αστέγων υποβαθμίζοντας την περιοχή. Πρόσφατα ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος σε επικοινωνία του με τον ομόλογό του της Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα ζήτησε την παραχώρηση μέσω χρησιδανείου των δύο διατηρητέων με σκοπό την ανάδειξή τους. Ο Δήμος Καλαμάτας είναι καταρχήν θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ζητώντας μάλιστα και ένα ποσό ανά μήνα, το οποίο θα διατίθεται στην Αλαγονία, τόπο καταγωγής του Κωνσταντίνου Αναστασόπουλου.

Σχόλια  

0 # spyro 06-08-2011 21:50
Τόσο καιρό,ο δήμος,αγνοούσε, ως φαίνεται,την ύπαρξη των δύο αυτών ακινήτων ή αδιαφορούσε για την συντήρησή και αξιοποίησή τους.

Προσφέρθηκε λοιπόν ο δήμαρχος Πειραιά να τα ανακαινίσει και αναδείξει,μέσω χρησιδανείου,κα ι μάλλον έκλεισε αυτή την πόρτα ο κ. Νίκας,επιδεικνύ οντας πλεονεξία => ζητώντας μισθώματα !

Στο χρησιδάνειο,κ. Δήμαρχε,δεν χωρεί μίσθωμα,τη στιγμή μάλιστα που ο δήμος Πειραιά θα επιβαρυνθεί με την αναπαλαίωση και εν γένει ανακαίνιση των δύο αυτών κτηρίων,ώστε για λόγους απόσβεσης να δικαιούται να τα χρησιμοποιήσει ατελώς για εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα πάντα θέλουν τον τρόπο και τον χρόνο τους,αλλά,η πλεονεξία ...
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER