Πέμπτη, 05 Μαϊος 2016 08:02

Αυτόματο σύστημα στο πάρκινγκ του Νέδοντα

Γράφτηκε από την
Αυτόματο σύστημα στο πάρκινγκ του Νέδοντα

Ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα οι εργασίες για το νέο αυτόματο σύστημα λειτουργίας των πάρκινγκ του Δήμου Καλαμάτας στο Νέδοντα.

Πρόκειται για αυτόματα ταμεία και μπάρες στο κεντρικό και στο βόρειο πάρκινγκ του Νέδοντα, με τα οποία, όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης, ο δήμος θα γλιτώσει προσωπικό και θα υπάρξει καλύτερη διαχείριση προς όφελος του κόσμου.

Στο κεντρικό πάρκινγκ θα λειτουργούν δύο αυτόματα μηχανήματα, στη βόρεια και τη νότια πλευρά, για να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση και να μην δημιουργούνται ουρές, ενώ εξετάζεται η εγκατάσταση και λειτουργία τρίτου μηχανήματος. Στο βόρειο πάρκινγκ θα λειτουργεί ένα αυτόματο μηχάνημα, ενώ σε αυτό θα υπάρχουν δωρεάν θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ.

Ο κ. Μπούχαλης διευκρίνισε ότι δεν είναι εισπρακτικό το μέτρο, καθώς από τα 50 λεπτά την ώρα ο δήμος θα παίρνει τα μισά και τα άλλα μισά θα αποδίδονται στο κράτος με το ΦΠΑ.

Ακόμα, ενημέρωσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να αυξήσει την προμήθεια προς όσους πωλούν κάρτες στάθμευσης από 10% σε 15%, με στόχο να βρίσκουν πιο εύκολα οι οδηγοί τις κάρτες. Ο Δήμος Καλαμάτας εκτιμά ότι η αύξηση της προμήθειας συνιστά ένα σημαντικό κίνητρο για τους επαγγελματίες του κέντρου της πόλης και της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, ώστε να διαθέτουν κάρτες από τα καταστήματά τους. Μάλιστα, κυκλοφόρησε και διατίθεται στα καταστήματα ένα αυτοκόλλητο, το οποίο μπορεί εύκολα να διακρίνει ο ενδιαφερόμενος και με το οποίο το κατάστημα θα ενημερώνει πως πωλεί κάρτες στάθμευσης.


NEWSLETTER