Σάββατο, 07 Μαϊος 2016 17:10

Εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας Βοϊδοκοιλιά 

Γράφτηκε από την

Εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας Βοϊδοκοιλιά πραγματοποιεί αύριο Κυριακή, ο συνδυασμός "Κοινωνία σε Κίνηση" του Δήμου Πύλου - Νέστορος, με επικεφαλής τον Ηλία Κανάκη. 

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι προχωράει σε αυτή τη δράση «εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για την παντελή αδιαφορία και έλλειψη συντονισμού της δημοτικής αρχής απέναντι σε υψίστης σημασίας περιβαλλοντικά θέματα, ιδιαιτέρως εν όψει της επικείμενης θερινής περιόδου».

Ο καθαρισμός θα γίνει «με συμμετοχή των μελών - φίλων του συνδυασμού και εθελοντών πολιτών, στοχεύοντας αφενός στην καθαριότητα της ακτής και την ανάδειξη της φυσικής της ομορφιάς και αφετέρου στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της κοινωνίας του δήμου μας για τη διατήρηση των καθαρών ακτών μας».  

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «αντικαθιστώντας κατά έναν τρόπο την υποχρέωση της δημοτικής αρχής για την τέλεση των απαιτούμενων εργασιών σκοπεύουμε για όσο χρονικό διάστημα  χρειαστεί, να ενεργήσουμε ώστε να συνεχιστεί η ανωτέρω δράση και στις υπόλοιπες παραλίες, κυρίως στα σημεία που καθιστούν την ανάγκη αυτή επιτακτική για λόγους ασφάλειας και υγιεινής».