Τρίτη, 10 Μαϊος 2016 08:15

40 εκ. ευρώ χρειάζονται για αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
40 εκ. ευρώ χρειάζονται για αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας

Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας πρέπει να εκσυγχρονιστεί είτε από το κράτος, είτε από ιδιώτη και για τον εκσυγχρονισμό του απαιτούνται πάνω από 40 εκ. ευρώ.

 

Αυτά τόνισε ο δήμαρχος Π. Νίκας σε χθεσινές του δηλώσεις, με αφορμή τη σύνδεση της Καλαμάτας με το Λονδίνο, με πτήσεις της British Airways.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μας, ο. κ. Νίκας είπε ότι ήταν πάρα πολύ σοβαρός ο λόγος της απουσίας του από την εκδήλωση υποδοχής της πτήσης από το Λονδίνο την περασμένη Πέμπτη. Είπε ότι «ο Δήμος Καλαμάτας δεν απουσίαζε, ήταν η κ. Ντίντα και υπάλληλοι».

Χαρακτήρισε εξόχως σημαντική την εκδήλωση και την ενέργεια της σύνδεσης της Καλαμάτας με το Λονδίνο, με το Χίθροου, για την Καλαμάτα, τη Μεσσηνία, την Costa Navarino και τα ξενοδοχεία της περιοχής. Ο δήμαρχος απηύθυνε «μπράβο σε όλους αυτούς που βοήθησαν για να γίνει η συγκεκριμένη γραμμή». Επεσήμανε πως «πρέπει να υπάρξουν ενέργειες και χρήματα από πλευράς υπουργείου Υποδομών. Τα χρήματα είναι πάνω από 40 εκ. ευρώ» και παρατήρησε: «Χρειάζεται εκσυγχρονισμός, να επιλυθούν προβλήματα για τη στάθμευση των αεροσκαφών και με τη διαχείριση του αεροδρομίου. Η άλλη λύση είναι να παραχωρηθεί το αεροδρόμιο και θεωρώ ότι έχει κινηθεί η σχετική διαδικασία. Μακάρι να βάλει τα χρήματα το κράτος για να είναι πιο ανταγωνιστικό, θα είναι πιο φθηνό το αεροδρόμιο. Κάτι πρέπει να γίνει πάντως».

Κλείνοντας, ο κ. Νίκας είπε ότι «στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού  πρέπει να δούμε και το αεροδρόμιο της Τριόδου και τη συμβατική λειτουργία του με το αεροδρόμιο».

Γ.Σ.


NEWSLETTER