Τετάρτη, 11 Μαϊος 2016 19:29

Ονοματοδοσία οδών στην Κυπαρισσία 

Γράφτηκε από τον

 Την ονοματοδοσία οδών στην Δημοτική Κοινότητα Κυπαρισσίας αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας. Μεταξύ άλλων, θέση στους δρόμους της πόλης θα πάρουν και τα ονόματα του δημάρχου Κυπαρισσίας Παναγιώτη Τσάκου, του πρύτανη Κωνσταντίνου Δημόπουλου, αλλά και του ζωγράφου Βελισάριου Κορένσιου.

Αυτό που επισημάνθηκε κατά την συζήτηση είναι πως για κάθε αλλαγή ονόματος ή προσθήκη νέου πρέπει να υπάρχει τεκμηρίωση προκειμένου να εγκριθεί από την Επιτροπή Τοπωνυμίων και το Τοπικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας θα αναλάβει αυτή τη δουλειά.

Από εκεί και πέρα το Σώμα αποφάσισε τη μεταβίβαση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού προς τρίτους, με σύναψη μισθωτικής σχέσης, έναντι ανταλλάγματος, για παραλίες του δήμου. Οι θέσεις αυτές είναι: «Καρτελάς», «Γιαννίτσαινα», «Βλάχου», «Σεργιάνι», «Μπούκα», «Αϊ-Γιαννάκη», «Βουνάκι»  για τοποθέτηση τροχήλατης καντίνας 15 τετραγωνικά, ομπρέλες-ξαπλώστρες 150 τετραγωνικά. «Χρυσή Ακτή – Μάτι» για ομπρέλες-ξαπλώστρες δύο θέσεις 500 και 200 τετραγωνικών, «Βρωμονέρι» τροχήλατη καντίνα 15 τ.μ. ομπρέλες-ξαπλώστρες 500 τ.μ., «Λαγκούβαρδος» τρεις θέσεις, για καντίνα 15 τ.μ. και ομπρέλες-ξαπλώστρες 500 τ.μ. «Στόμιο» για καντίνα 15 τ.μ. και για ομπρέλες-ξαπλώστρες 485 τ.μ. «Λαγκούβαρδος», «Μάτι» για θαλάσσια μέσα αναψυχής 100 τ.μ. «Αϊ-Λαγούδης» για ομπρέλες-ξαπλώστρες 150 τ.μ., «Βόρεια Κάμπινγκ Κυπαρισσίας» για ομπρέλες-ξαπλώστρες 150 τ.μ. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην ίδια συνεδρίαση από το δημοτικό σύμβουλο Σωτήρη Μπακούρο επισημάνθηκε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να εκφράσει τα συγχαρητήρια του στη μαθήτρια του Λυκείου Κυπαρισσίας Μαριλένα Τουρκογιάννη η οποία θα συμμετέχει στην Βουλή των Εφήβων. "Η επιλογή και η παρουσία της τιμά το δήμο" τόνισε χαρακτηριστικά. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας συμφώνησε τονίζοντας ότι ο δήμος οφείλει να τιμά και να προβάλει τέτοιους μαθητές. "Οφείλουμε να αναδεικνύουμε αυτό το εξαιρετικό που παράγει η τριφυλιακή κοινωνία", όπως είπε.

Κ.Μπ.