Τρίτη, 17 Μαϊ 2016 08:37

Χωρίς αλλαγές κατατέθηκε το ΠΔ για τον Κυπαρισσιακό στην Επιτροπή Φύσης

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Χωρίς αλλαγές κατατέθηκε το ΠΔ για τον Κυπαρισσιακό στην Επιτροπή Φύσης

Κατατέθηκε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος στην Επιτροπή Φύσης, η οποία συνεδρίασε χθες για αυτό το θέμα προκειμένου να γνωμοδοτήσει επ' αυτού. 

Για αιφνιδιαστική πρόσκληση έκανε λόγο ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας που παρευρέθηκε στη συνεδρίαση μαζί με επιστημονικούς συνεργάτες του δήμου και όπως τόνισε τελικά αναβλήθηκε η γνωμοδότηση αφού ζητήθηκε να υπάρξει επικαιροποίηση της περιβαλλοντικής μελέτης και θα γίνει εκ νέου ειδική συνεδρίαση.

Από εκεί και πέρα ο κ. Κατσίβελας τόνισε ότι το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος κατατέθηκε στην επιτροπή από τον κ. Τσιρώνη όπως ήταν στην αρχική του μορφή, όταν τέθηκε σε διαβούλευση, χωρίς να έχει επιφέρει σε αυτό καμία αλλαγή. Ο δήμος έκανε παράσταση με την καθηγήτρια Νομικής κ. Σιούτη και την καθηγήτρια Περιβάλλοντος του ΕΜΠ κ. Παπαδοπούλου. Η πρώτη επισήμανε ότι η επιτροπή για να γνωμοδοτήσει πρέπει να έχει ένα κείμενο τεκμηριωμένο και στηριγμένο σε περιβαλλοντική μελέτη. Πάνω σε αυτό στάθηκε και η κ. Παπαδοπούλου που τόνισε ότι οποιοδήποτε Προεδρικό Διάταγμα πρέπει να είναι συνέπεια περιβαλλοντικής μελέτης. Ο δήμαρχος από την πλευρά του αναφέρθηκε στο όλο ζήτημα και υπογράμμισε ποιο είναι το ζητούμενο και η επιθυμία της τοπικής κοινωνίας η οποία έχει επανειλημμένως εκφραστεί.

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER