Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2011 22:37

Συνάντηση σήμερα στο Δήμο Μεσσήνης για πολεοδόμηση της Μπούκας

Γράφτηκε από τον

Διαβούλευση για την πολεοδόμηση στην Μπούκα έχει προγραμματίσει ο Δήμος Μεσσήνης σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Δημαρχείο, όπου έχουν προσκληθεί οι 78 ιδιοκτήτες εκτάσεων στην περιοχή.

Οπως έχει δηλώσει ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, η δημοτική αρχή έχει απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προκειμένου να συζητηθεί η διαδικασία με την οποία θα προχωρήσει η πολεοδόμηση, εστιάζοντας ιδιαίτερα στο ζήτημα της χρηματοδότησης του έργου.

Η δημοτική αρχή, προκειμένου να πολεοδομήσει την περιοχή δεύτερης κατοικίας στην Μπούκα, εξετάζει και το ενδεχόμενο να εφαρμόσει την προβλεπόμενη από την ισχύουσα νομοθεσία προκαταβολή της εισφοράς -ή μέρους αυτής- σε χρήμα, εκ μέρους των ιδιοκτητών.

Ο δήμαρχος, μιλώντας σχετικά την περασμένη εβδομάδα, είχε πει ότι είναι σημαντικό να προωθηθεί η πολεοδόμηση σε επιλεγμένες περιοχές, «όπου αυτό είναι εφικτό, διότι οι διαδικασίες πολεοδόμησης είναι και χρονοβόρες και έχουν μεγάλο κόστος» - αναφερόμενος ειδικότερα στην ΠΟΕ 5 που έχει χαρακτηριστεί περιοχή δεύτερης κατοικίας.


NEWSLETTER