Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016 20:44

Επίθεση Νίκα κατά  “δημάρχων παραλίας”

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Επίθεση Νίκα κατά  “δημάρχων παραλίας”

 «Γνωρίζουμε ότι πολλοί δραστηριοποιούμενοι στο λιμάνι βολεύονταν με την παλιά κατάσταση και την αναπολούν. Ας συνειδητοποιήσουν ότι αυτή αποτελεί οριστικά παρελθόν» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση που ανάρτησε ο Δήμος Καλαμάτας στην ιστοσελίδα του.

 Στη σχετική ανακοίνωση, η οποία επικαλείται δηλώσεις του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, μετά από «ερώτηση δημοσιογράφων για δημοσιεύματα σχετικά με το λιμάνι Καλαμάτας», ο δήμαρχος φέρεται να δηλώνει τα εξής:

«Είναι αδιανόητο να υπάρχει ακόμα και ως σκέψη η περίπτωση επιστροφής της διαχείρισης του λιμανιού στο κράτος, δηλαδή σε εκπροσώπους βουλευτών και άλλων παραγόντων, όπως συνέβαινε επί δεκαετίες. Σειρά δημάρχων, από την εποχή του αειμνήστου Κουτουμάνου, αγωνίστηκαν -και εγώ προσωπικά, για 8 ολόκληρα χρόνια- ώστε να μην υπάρχουν οι περίφημοι "δήμαρχοι παραλίας", που φόρτωσαν το λιμάνι με αυθαιρεσίες κάθε μορφής, αφού πάνω από 10 είναι μόνο οι αυθαίρετες κατασκευές στη χερσαία ζώνη λιμένος Καλαμάτας. Ο Δήμος Καλαμάτας αγωνίζεται και καθημερινά αποδεικνύει ότι μπορεί να διαχειρίζεται το λιμάνι καλύτερα από τους κάθε είδους κομματικούς εκπροσώπους. Επισημαίνεται ότι, α) "βρίσκεται στον αέρα" ήδη η προκήρυξη για την επικαιροποίηση του master plan, η οποία περιλαμβάνει και οριστικές μελέτες για τον εκσυγχρονισμό του λιμανιού, β) τα έργα στο λιμάνι, που θα ολοκληρωθούν μέσα στη χρονιά, βελτιώνουν την ελκυστικότητα της περιοχής και, το σημαντικότερο, γ) η Καλαμάτα, ως πόλη της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, έχει τη μοναδική ευκαιρία να δημοπρατήσει έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στο λιμάνι και στην ευρύτερη περιοχή της Παραλίας, τα οποία θα συμβάλουν στη γενικότερη ανάπτυξη της πόλης και της περιοχής της. Νιώθω βαθιά την υποχρέωση να ευχαριστήσω το λιμενάρχη, τον τελώνη, καθώς και τα υπουργεία Υποδομών, Εσωτερικών και Ναυτιλίας για τη συνδρομή τους σε θέματα εκσυγχρονισμού του λιμένος Καλαμάτας. Γνωρίζουμε ότι πολλοί δραστηριοποιούμενοι στο λιμάνι βολεύονταν με την παλιά κατάσταση και την αναπολούν. Ας συνειδητοποιήσουν ότι αυτή αποτελεί οριστικά παρελθόν».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER