Σάββατο, 21 Μαϊος 2016 11:33

Μισές απαντήσεις για τη Μαραθόλακκα

Γράφτηκε από τον

Η δημοτική αρχή δεν έδωσε σαφή και ξεκάθαρη απάντηση προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, στον σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Παναγιώτη Αλούπη για το αν θάβονται ή δε θάβονται σκουπίδια στη Μαραθόλακκα.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος που απάντησε στα ερωτήματά του, καθώς ο δήμαρχος ήταν εκτός αίθουσας εκείνη την ώρα, απέφυγε να απαντήσει με σαφή τρόπο, εμμέσως όμως παραδέχθηκε ότι κάτι γίνεται - ενημερώνοντας και πάλι για τις παρακρατήσεις που έχουν επιβληθεί στον εργολάβο, λόγω προβλημάτων στη διαχείριση. «Εχουμε παρακρατήσει του εργολάβου 500.000 ευρώ. Είναι διασφαλισμένα τα συμφέροντα των δημοτών μας», είπε ο κ. Βασιλόπουλος.

Για τα σκουπίδια στη Θουρία απάντησε ότι ήταν 600 μπάλες-δέματα και έχουν μείνει 550, καθώς τα 50 μεταφέρθηκαν και διαχειρίστηκαν στη Μαραθόλακκα. Πληροφόρησε ότι δέματα σκουπιδιών από τη Θουρία και το λατομείο Μπάκα θα μεταφερθούν στη Μαραθόλακκα και κει θα γίνει η αποκατάσταση από την εργολαβία της Περιφέρειας.

Ενημέρωσε, ακόμα, ότι «έχουμε στείλει ποσότητες υπολείμματος σε τσιμεντοβιομηχανίες.Τα βρίσκουν με μεγάλη υγρασία και ζητούν να τα ξηραίνουμε εμείς».

Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι «πήγαμε στη Γερμανία και είδαμε και διαχείριση υπολείμματος» και πρόσθεσε πως «σύμφωνα με το νέο ΕΣΔΑ το υπόλειμμα μπορεί να καεί για παραγωγή ενέργειας».

Τέλος, ενημέρωσε για τα 2 καινούργια μηχανήματα στη Μαραθόλακκα και επεσήμανε: «Από τη σύμβαση του 2015 αφαιρέσαμε 310.000 ευρώ. Προσπαθούμε για τη μείωση του κόστους διαχείρισης, να πέσει στα 30 με 35 ευρώ τον τόνο».

Γ.Σ.