Σάββατο, 21 Μαϊος 2016 20:06

Δάνειο 1,2 εκ. ευρώ για πολεοδομικές μελέτες του Δήμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δάνειο 1,2 εκ. ευρώ για πολεοδομικές μελέτες του Δήμου Καλαμάτας

Δάνειο ποσού 1.220.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα πρόκειται να πάρει ο Δήμος Καλαμάτας, για τη σύνταξη πολεοδομικών μελετών στην Ανατολική Παραλία και μεταξύ της Δυτικής και της Βόρειας Συνοικίας, καθώς επίσης για τις πράξεις εφαρμογής σε Βέργα και Μικρή Μαντίνεια. Τη σύναψη του δανείου ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο προχθές το βράδυ. 

Ο δήμαρχος Π. Νίκας εκτίμησε χθες ότι τελικά δε χρειαστούν ούτε τα μισά χρήματα, από τις μεγάλες εκπτώσεις που θα δοθούν.

Συγκεκριμένα, οι πολεοδομικές μελέτες που θα συνταχθούν από το δάνειο, είναι: α) Του τμήματος περιοχής Ανατολικής Παραλίας, με προϋπολογιζόμενο κόστος 410.000 ευρώ. β) Της περιοχής της πρώην δυτικής ΖΕΠ, που αρχικά είχε προταθεί με το ΓΠΣ του 1986 ως Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας και βρίσκεται μεταξύ του εγκεκριμένου Σχεδίου Πόλης της Δυτικής και της Βόρειας Συνοικίας και της περιοχής "Πλακωτά", με 270.000 ευρώ. γ) Η μελέτη πράξης εφαρμογής της περιοχής Παραλίας Βέργας, με 290.000 ευρώ. δ) Η μελέτη πράξης εφαρμογής της περιοχής Μικρής Μαντίνειας, με 250.000 ευρώ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER