Σάββατο, 21 Μαϊος 2016 19:23

Νίκας: «Δύσκολο να ενοποιηθεί η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας»

Γράφτηκε από την

«Με το έργο στην Αρτέμιδος, στο ύψος του ΚΤΕΛ θα δείτε μια διαφορετική Καλαμάτα, θα φανεί το Κάστρο» είπε ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και σε θέματα της Κεντρικής Αγοράς (ΚΑΚ) απαντώντας σε ερώτηση του Μιχάλη Αντωνόπουλου. Ο επικεφαλής της "Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών" έδωσε συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή για τη δημιουργία εσωτερικού διαδρόμου στην ΚΑΚ, ενώ ζήτησε να ανοίξει το βόρειο πάρκινγκ και οι παραγωγοί που βρίσκονται εκεί, να μπουν μέσα.

Ο κ. Νίκας παρατήρησε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι να αλλάξει όλη την εικόνα της Αγοράς από την πλευρά της Αρτέμιδος που θα φαίνεται. Για το έργο που γίνεται στην ΚΑΚ, είπε πως «η οδηγία είναι ό,τι μπορεί να γκρεμιστεί, να γκρεμιστεί για να είναι ενιαίος ο χώρος της Αγοράς», ενώ στο αίτημα του Μ. Αντωνόπουλου απάντησε: «Η δημοτική αγορά είναι μέσα, η νομαρχιακή είναι έξω, έχουμε υποχρεώσεις. Η Αγορά είναι ένας δύσκολος χώρος, θα έχουμε και συγκρούσεις». Και προέτρεψε τον πρόεδρο της Αγοράς Γιάννη Αδαμόπουλο να κάνει επαφές και να έρθει σε συνεννόηση με επαγγελματίες και παραγωγούς.

Γ.Σ.