Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2011 21:02

Στρατόπεδο τέλος σε Καλαμάτα και Τρίπολη, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες Νίκα

Γράφτηκε από τον
Στρατόπεδο τέλος σε Καλαμάτα και Τρίπολη, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες Νίκα

Σε πίνακα του υπουργείου Αμυνας με τα στρατόπεδα που θα κλείσουν περιλαμβάνεται το ΚΕΔΒ Καλαμάτας, αλλά και τα δύο στρατόπεδα της Τρίπολης. Τη σχετική ενημέρωση, διατηρώντας ωστόσο ορισμένες επιφυλάξεις, έκανε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, επικαλούμενος πληροφορίες που του γνωστοποίησε δημοσιογράφος από τα «Νέα».

Ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από την εν λόγω δημοσιογράφο, η οποία έχει αναλάβει να κάνει ρεπορτάζ με δημάρχους πόλεων στις οποίες -σύμφωνα πάντα με τον επίμαχο πίνακα- προγραμματίζεται να κλείσουν τα στρατόπεδα.

«Της ζήτησα να μου στείλει τον πίνακα, αλλά δεν το έπραξε» είπε ο Π. Νίκας, που καταφέρθηκε εναντίον του υπουργού Αμυνας Πάνου Μπεγλίτη για την «τακτική Ραγκούση» που ακολουθεί -όπως χαρακτηριστικά είπε ο δήμαρχος.

«Είναι αδιανόητο να υπάρξει μόνο ανακοίνωση αποφάσεων, χωρίς συνάντηση και διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες. Επικοινωνώ κάθε μέρα με το υπουργείο και ζητώ συνάντηση με τον υπουργό, για να μου δείξει τη μελέτη -αν υπάρχει- η οποία καταργεί το πιο σύγχρονο στρατόπεδο στην Ελλάδα» δήλωσε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση από την πλευρά του Π. Μπεγλίτη:

«Εχει υποχρέωση να μας καλέσει» δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, που σημείωσε καταλήγοντας ότι η δημοτική αρχή θα αγωνιστεί για να παραμείνει το ΚΕΔΒ στην Καλαμάτα.

Το θέμα της διακοπής λειτουργίας του ΚΕΔΒ στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα απασχόλησε και το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, στη χθεσινοβραδυνή του συνεδρίαση.



NEWSLETTER