Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2011 16:02

«Στο ποδήλατο στη ζωή μας» ο Δήμος Τρίπολης

Γράφτηκε από την
«Στο ποδήλατο στη ζωή μας» ο Δήμος Τρίπολης

Μετά από συνεργασία του Δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, του βουλευτή Αρκαδίας κ.Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, του δημοτικού συμβούλου ιατρού καρδιολόγου Κωνσταντίνου Τζιούμη, με τον υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρήστο Αηδόνη, ο Δήμος Τρίπολης εντάσσεται στη δράση του υπουργείου: «Το ποδήλατο στη ζωή μας».
Η δράση αυτή δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη γνωριμία των πολιτών με εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και την εμπειρία της ήπιας σωματικής άσκησης.
Εντάσσεται στο πλαίσιο καταπολέμησης και πρόληψης όλων εκείνων των νοσημάτων που σχετίζονται με την κακή διατροφή, την έλλειψη άσκησης και των καταχρήσεων προάγοντας παράλληλα το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης ψυχαγωγίας και άθλησης για όλη την οικογένεια.
Ο δήμος συμμετέχοντας στην παραπάνω δράση γίνεται φορέας διαχείρισης των ποδηλάτων διατηρώντας την υποχρέωση φύλαξης και συντήρησης του εξοπλισμού. Επίσης φέρει την υποχρέωση χάραξης προτεινόμενων ασφαλών διαδρομών  προσβάσιμων από όλες τις ηλικίες.
Στο δήμο θα παραχωρηθούν 100 ποδήλατα με ειδική σήμανση του προγράμματος.
Ο δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης ευχαριστεί το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης όπως και όλους όσους συντέλεσαν στην ένταξη του Δήμου στην παραπάνω δράση . Η Δημοτική Αρχή θα καταβάλλει σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης που στηρίζουν τη χρήση του ποδήλατου ως μέσο μετακίνησης και άθλησης  κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος.


NEWSLETTER