Τετάρτη, 25 Μαϊος 2016 14:44

Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

Γράφτηκε από την

Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) για παιδιά ηλικίας από 5-12 ετών θα δημιουργήσει με τη νέα σχολική χρονιά ο Δήμος Πύλου - Νέστορος. Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, στα πλαίσια της ενίσχυσης της κοινωνικής πολιτικής, "ξεκινάει μια προσπάθεια βελτίωσης των υπαρχουσών δομών, ιδρύοντας για πρώτη φορά ΚΔΑΠ Αθλητικών και Πολιτιστικών Δράσεων, εντάσσοντάς τα στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής 2014-2015 της Ε.Ε.Τ.Α.Α.»".

Μάλιστα θα μοιραστεί σχετικό έντυπο αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε όλα τα παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και θα δημιουργηθεί ομάδα Υποστήριξης και Ενημέρωσης. Ο δήμος θα προσφέρει δωρεάν αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, πρότυπες δομές και προγράμματα με ολοκληρωμένες εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και ψυχαγωγικές υπηρεσίες.

Η ανακοίνωση κλείνει με κάλεσμα σε όλες τις μητέρες «να συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο που θα δοθεί στα σχολεία του δήμου, προκειμένου να καταγραφούν οι πραγματικές ανάγκες των παιδιών, αλλά και για να ενημερωθούν οι γονείς για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται».