Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016 17:42

Συζήτηση για επενδύσεις από Βρετανία και Αυστραλία στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συζήτηση για επενδύσεις από Βρετανία και Αυστραλία στην Καλαμάτα

Την πραγματοποίηση συνάντησης στην Καλαμάτα για την προσέλκυση επενδύσεων από τη Βρετανία και την Αυστραλία, ζήτησε χθες ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας Παναγιώτης Νίκας από τους πρέσβεις των δύο χωρών στην Αθήνα.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε σε συνάντησή τους στο Δημαρχείο, μετά την εκδήλωση για τη Μάχη της Καλαμάτας, τον Απρίλιο του 1941 και υπήρξε θετική ανταπόκριση από την πλευρά των πρέσβεων.

Ο Βρετανός πρέσβης Τζον Κίτμερ μίλησε για την αγάπη και το ενδιαφέρον των συμπατριωτών του για την περιοχή της Μεσσηνίας, επισημαίνοντας ότι πολλοί έρχονται το καλοκαίρι για να κάνουν διακοπές. Εξέφρασε την ελπίδα μετά την ανάκαμψη της χώρας μας να υπάρξουν επενδύσεις από Βρετανούς επιχειρηματίες και δήλωσε ανοιχτός σε κάθε συνεργασία και πρόταση του δημάρχου.

Ο Αυστραλός πρέσβης Τζον Γκρίφιν παρατήρησε ότι εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες έκαναν δεύτερο σπίτι τους την Αυστραλία και συνέβαλαν στην ανάπτυξη της αυστραλιανής οικονομίας. Επεσήμανε ότι αρκετοί έχουν τη διάθεση να δώσουν κάτι για την Ελλάδα και δεσμεύτηκε να προσπαθήσει να συμβάλει, ώστε να γίνουν επενδύσεις στην περιοχής της Καλαμάτας.

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER