Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2011 19:30

Δήμος Τριφυλίας: Αποκαταστάθηκε η υδροδότηση των Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)


Σχετικά με τα προβλήματα στην υδροδότηση που είχαν παρουσιασθεί το τελευταίο διάστημα στους Γαργαλιάνους σας ενημερώνουμε τα εξής:
Από την περασμένη Παρασκευή αποκαταστάθηκε η συνεχής  υδροδότηση στην πόλη των Γαργαλιάνων και στα γύρω χωριά, χωρίς πλέον τις πολύωρες διακοπές που σημειώνονταν το προηγούμενο διάστημα.  Αυτό έγινε καθώς αυξήθηκε η ποσότητα του νερού που έρχεται από το Αλικοντούζι μέσω του αγωγού του Συνδέσμου από 500 σε 1000 κυβικά.
Αυτό οφείλεται  αφενός στη μείωση της κατανάλωσης λόγω υποχώρησης του καύσωνα και αφετέρου στις επεμβάσεις που έγιναν από το Προεδρείο  του Συνδέσμου σε συνεννόηση με τα χωριά που υδρεύονται από τη συγκεκριμένη πηγή.
Ηδη ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες με τη μορφή του κατ’ επείγοντος  για την αποκατάσταση της γεώτρησης στη θέση «Γκούρη» που, εκτός απροόπτου, θα δώσει σύντομα μια πρόσθετη ανακούφιση στο θέμα της υδροδότησης που «ταλανίζει» προ πολλών ετών τους Γαργαλιάνους.
Τέλος, και οι τελευταίες χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις που έγιναν με ημερομηνία 27 Ιουλίου 2011, από την εταιρεία «ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.» (με την οποία παραμένει συμβλημένος ο Δήμος) , επιβεβαιώνουν την καταλληλότητα του νερού καθώς όλοι οι δείκτες βρίσκονται κάτω των προβλεπόμενων ορίων. Την ενημέρωση αυτή έκαναν στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά την τελευταία συνεδρίαση του ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας και ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής ενότητας κ. Στάθης Ανδρινόπουλος.
Κάθε άλλη «ενημέρωση» στερείται εγκυρότητας και παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να μην την λαμβάνουν υπόψη.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER