Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016 16:14

Ο Μάκαρης στο Δήμο Σπάρτης 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ο Μάκαρης στο Δήμο Σπάρτης 

Το Δήμο Σπάρτης επισκέφθηκε χθες, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους Γιάννη Θεοφιλόπουλο και Δημήτρη Φαββατά και τον τοπικό σύμβουλο Νίκο Μπιτσάνη.

Είχαν εκτενή συζήτηση με το δήμαρχο Βαγγέλη Βαλιώτη για  σημαντικά θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν:

- Ο Δήμος Σπάρτης έχει εφαρμόσει ένα νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης που δεν βασίζεται στους κλασικούς μπλε κάδους, αλλά στη διαλογή στην πηγή. Με βάση αυτό το σύστημα διαχωρίζονται τα απορρίμματα στο σημείο παραγωγής και  τοποθετούνται  στον ειδικό κάδο που υπάρχει για κάθε υλικό. Για κάθε υλικό (χαρτί, πλαστικό, οργανικά και υπόλειμμα) έχουν διανεμηθεί αντίστοιχοι κάδοι σε κάθε πολυκατοικία. Το νέο σύστημα έχει εφαρμοστεί μόνο σε ένα ποσοστό 10%  των κατοικιών στην πόλη της Σπάρτης και το κέρδος που έχει προκύψει από την πώληση των ανακυκλώσιμων υλικών για ένα εξάμηνο φτάνει τα  80.000 ευρώ.

- Η συνεργασία των δύο όμορων δήμων μπορεί να επεκταθεί σε όλους τους τομείς. Ιδιαίτερα για τον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου   μπορούν να αναπτυχθούν κοινά προγράμματα δράσης.

- Είναι ιδιαίτερα θετική η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης για τη στήριξη της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER