Παρασκευή, 27 Μαϊος 2016 17:28

Η Επιτροπή θα αποφασίσει για τους 5 σκύλους στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον

Διαστάσεις έχει πάρει το θέμα με τα πέντε σκυλιά στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας, για τα οποία έχουμε αναφερθεί και σε πρόσφατο ρεπορτάζ μας μετά από καταγγελίες για την επιθετικότητά τους. Πλέον, όμως, έχουμε περάσει στο άλλο άκρο, καθώς τα σκυλιά αυτά πλέον βρίσκονται κλεισμένα σε ένα περιφραγμένο χώρο στην αυλή του ιδιοκτήτη τους, ο οποίος όμως πλέον δεν ζει εκεί λόγω γήρατος και προβλημάτων υγείας. Ετσι ουσιαστικά τα σκυλιά έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Κάτοικοι της περιοχής μέσα από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και με αναφορές τους στις αρμόδιες υπηρεσίες έχουν αναδείξει το όλο ζήτημα.

Πλέον για την τύχη τους αναμένεται να αποφασίσει τριμελής επιτροπή που έχει συσταθεί, όπως προβλέπει ο νόμος, η οποία το μεσημέρι της Τετάρτης έκανε αυτοψία στο χώρο. Μάλιστα κλήθηκε και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Τριφυλίας που φρόντισε για την σίτισή τους, ενώ γίνονται προσπάθειες να βρεθεί χώρος φιλοξενίας τους. Αν και από ό,τι μαθαίνουμε κρούσεις που έχουν γίνει σε φιλοζωικούς συλλόγους σε διάφορες περιοχές δεν υπάρχει θετική απάντηση. Οπως αρνητική απάντηση υπάρχει να φιλοξενηθούν στο κέντρο του Δήμου Καλαμάτας.

Κ.Μπ.