Παρασκευή, 27 Μαϊος 2016 19:16

Στους κάδους αμάζευτα από αύριο τα σκουπίδια στο Δήμο Οιχαλίας 

Γράφτηκε από τον
Στους κάδους αμάζευτα από αύριο τα σκουπίδια στο Δήμο Οιχαλίας 

Οξύνεται ακόμα περισσότερο το σοβαρό πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών στο Δήμο Οιχαλίας, καθώς δεν υπάρχει πλέον χώρος για τη διάθεσή τους.

Η προσπάθεια για μεταφορά των σκουπιδιών στη Στερεά Ελλάδα δεν προχώρησε ποτέ, καθώς δεν εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της περιοχής, ενώ η χωματερή στο Μελιγαλά που έπιασε φωτιά στις 20 Απριλίου, εξακολουθεί να βγάζει καπνούς.

Η κορύφωση του δράματος παίχθηκε προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας, όταν η Δημοτική Αρχή επιχείρησε να ενεργοποιήσει τη χωματερή στο Μελιγαλά, κάτω από τον Προφήτη Ηλία, αλλά το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε την εισήγηση του αντιδημάρχου Δημήτρη Καραμπούλα με 9 υπέρ - 9 κατά και 2 παρών (2 κατά και 1 παρών ήταν από την πλειοψηφία).

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο δήμαρχος Αριστείδης Σταθόπουλος δέχθηκε απανωτά πυρά από τους συμβούλους των μειοψηφιών, ενώ υπήρξαν και αντιπαραθέσεις, με πιο έντονη αυτή ανάμεσα στους συμβούλους Σπύρο Αδαμόπουλο (της πλειοψηφίας) και Ηλία Ντονά (της μείζονος μειοψηφίας).

Για την κατάσταση στη χωματερή στο Μελιγαλά, για την οποία οι σύμβουλοι των μειοψηφιών κατηγόρησαν δριμύτατα τη Δημοτική Αρχή, έχει κάνει αυτοψία το Τμήμα Περιβάλλοντος της  Π.Ε. Μεσσηνίας, από τον Απρίλιο, μια εβδομάδα περίπου πριν το Πάσχα και την έχει στείλει στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Ο δήμαρχος Αρ. Σταθόπουλος επιβεβαίωσε στην "Ε" τη σοβαρότητα και την επιδείνωση της κατάστασης και υποστήριξε πως «είναι θέμα ωρών και ημερών να σταματήσει οριστικά ο λίγος καπνός που υπάρχει». Τόνισε ότι «τα σκουπίδια από αύριο θα μείνουν στους κάδους» και μας ενημέρωσε πως η προσπάθεια για την εξεύρεση κάποιου χώρου για την προσωρινή διαχείριση δεν τελεσφόρησε, καθώς δεν υπήρξαν προσφορές από ιδιώτες.

Μας είπε ότι έχουν στραφεί σε δασικές εκτάσεις και πως έχουν κάνει επαφές με το Δασαρχείο και έχουν συνεργασία με το δασάρχη Σπύρο Κατσίποδα. Ανέφερε ότι θα πάρει χρόνο η διαδικασία παραχώρησης της δασικής έκτασης και παραδέχθηκε πως θα είναι δύσκολα τα πράγματα.

Ο κ. Σταθόπουλος μας είπε ότι έχει κάνει πρόταση για την ενεργοποίηση των δεματοποιητών - μπαλοποιητών στην Πύλο και σε άλλες περιοχές της Μεσσηνίας, ώστε να αντιμετωπιστεί σε πιο σύντομο χρόνο το πρόβλημα της εναπόθεσης και της διαχείρισης των σκουπιδιών.

Γ.Σ.


NEWSLETTER