Σάββατο, 06 Αυγούστου 2011 01:35

Εξηγήσεις από Μπεγλίτη για μεταφορά του ΚΕΔΒ στον Αυλώνα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εξηγήσεις από Μπεγλίτη για μεταφορά του ΚΕΔΒ στον Αυλώνα

Τη στιγμή που όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η επόμενη σειρά των διαβιβάσεων θα παρουσιαστεί στον Αυλώνα να γίνει σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας κι εκεί ο υπουργός Πάνος Μπεγλίτης να εξηγήσει στις αρχές και τους φορείς της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας τους λόγους που θα κλείσει το ΚΕΔΒ: Αυτό ζητεί με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, το οποίο παράλληλα επιβεβαίωσε προηγούμενο ψήφισμά του για τη διατήρηση του στρατοπέδου στην πόλη.

«Να μη βγει η κατάργηση χωρίς συζήτηση, θα είναι λάθος πολιτικό. Να μας εξηγήσει ο υπουργός, αν καταργηθεί το ΚΕΔΒ, γιατί καταργείται. Από πού συνάγεται αυτό;», είπε ο δήμαρχος Π. Νίκας κι επέμεινε: «Θα είναι σφάλμα να μην κουβεντιάσει ο υπουργός με τους φορείς. Να μη γίνει σύσκεψη τύπου ΥΠΕΚΑ για το ΓΠΣ που δε μετείχα. Να συζητήσει και να εξηγήσει ο υπουργός στους βουλευτές και σ' εμάς. Θα είναι κρίμα να μην εξηγηθούν όλα αυτά».

Μεταξύ άλλων προτάσεων που ακούστηκαν, ο Στ. Μπεχράκης είπε ότι «το στρατόπεδο είναι σε θέση "φιλέτο", είναι real estate» και πρόσθεσε: «Εκεί να αποκτήσουμε τράπεζα γης. Να στρέψουμε την πόλη σ’ αυτό το χώρο». Και ο Ν. Φωτέας πρότεινε «να διεκδικήσουμε με δυναμικό τρόπο αυτό που μας ανήκει».

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER