Τρίτη, 31 Μαϊος 2016 18:44

Κλείνει η ΕΟ Πύργου - Κυπαρισσίας για τη δόμηση στον Κυπαρισσιακό 

Γράφτηκε από την
Κλείνει η ΕΟ Πύργου - Κυπαρισσίας για τη δόμηση στον Κυπαρισσιακό 

Αντιπροσωπεία του Δήμου Τριφυλίας ενώνει τις δυνάμεις της με το Δήμο Ζαχάρως και συμμετέχει σήμερα στο κλείσιμο της εθνικής οδού Πύργου - Κυπαρισσίας, στα κεντρικά φανάρια της Ζαχάρως. Οι όμοροι δήμοι δείχνουν με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους στην απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, στις 24 Μαΐου, για τον καθορισμό όρων και περιορισμών στο συντελεστή δόμησης για την ευρύτερη περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου και της λίμνης Καϊάφα.

Σημειώνεται ότι η υπουργική απόφαση είναι προσωρινή και αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα η κατάθεση του τελικού σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος. Πάντως ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας μιλώντας στην "Ε" είπε ότι ο υπουργός τούς εμπαίζει και παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με την περιοχή τους, ενώ προκαταλαμβάνει το Συμβούλιο της Επικρατείας σε όποια μελλοντική κρίση. Τόνισε δε ότι ο Δήμος Τριφυλίας θα κάνει οτιδήποτε είναι δυνατόν για να ακυρώσει την υπουργική απόφαση.

Πιο αναλυτικά, στη διαμαρτυρία του Δήμου Ζαχάρως θα δώσει το δυναμικό "παρών" και ο Δήμος Τριφυλίας, σήμερα στις 12 το μεσημέρι. Στην αντιπροσωπεία -εκτός απροόπτου- θα συμμετέχει ως επικεφαλής ο δήμαρχος Παν. Κατσίβελας, αντιδήμαρχοι, αλλά και κάτοικοι της Τριφυλίας. Εν τω μεταξύ, χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας αναμενόταν να εκδώσει σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας. Ο κ. Κατσίβελας μας είπε ότι «η έκδοση της υπουργικής απόφασης που καθορίζει τη συμπεριφορά και τη χρήση γης στον Κυπαρισσιακό Κόλπο την θεωρούμε απαράδεκτη και καταστροφική για τον τόπο μας. Το θεωρούμε και εμπαιγμό όλη αυτή τη συμπεριφορά του υπουργείου, διότι δεν ενσωμάτωσε -που θα ήταν πάρα πολύ εύκολο και δεν θα υπήρχαν εμπόδια από το Συμβούλιο της Επικρατείας- το παλλαϊκό αίτημα η αρτιότητα των οικοπέδων να είναι στο ύψος των 10 στρεμμάτων και όχι των 20 στρεμμάτων όπως το ΥΠΕΚΑ προσδιόρισε με την υπουργική απόφαση». Και αναρωτήθηκε στη συνέχεια «αν για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος υποτίθεται ότι υπαγόρευε το Συμβούλιο της Επικρατείας τη λύση, τώρα ποιος την υπαγορεύει στο υπουργείο;». Πρόσθεσε δε πως «αυτός είναι ένας εμπαιγμός του υπουργού Περιβάλλοντος και θεωρούμε ότι παίζει πολύ επικίνδυνα παιχνίδια με την περιοχή μας και το πονηρότερο απ' όλα είναι ότι προκαταλαμβάνει το ΣτΕ σε όποια μελλοντική κρίση. Η αλήθεια είναι ότι η υπουργική απόφαση είναι καθαρά επιλογή του κ. Τσιρώνη και οι υποσχέσεις για να ρυθμιστεί το θέμα εν ευθέτω χρόνω είναι μάλλον λόγια». Ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «ο δήμος θα κάνει οτιδήποτε είναι δυνατόν για να ακυρώσει αυτή την υπουργική απόφαση». 

 

Ν.Κ.


NEWSLETTER