Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016 08:14

Μυρίζει το νερό σε χωριά του Δήμου Μεσσήνης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Μυρίζει το νερό σε χωριά του Δήμου Μεσσήνης

Δεν πίνεται το νερό σε χωριά του Δήμου Μεσσήνης γιατί βρομάει και οι κάτοικοι αναγκάζονται να αγοράζουν εμφιαλωμένο. Η δημοτική αρχή παραδέχτηκε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ότι κάτι τέτοιο ισχύει, αλλά είναι προσωρινό και παρουσιάζεται μετά το πλύσιμο των δεξαμενών και τη χλωρίωσή τους.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση του προέδρου του χωριού Μάνεσι Δημήτρη Αθανασόπουλου, στον οποίο απάντησαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Ντίνος Μπουρίκας και ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος υποστηρίζοντας ότι αντίστοιχα προσωρινά προβλήματα παρουσιάστηκαν σε Κλεισούρα, Κεφαληνού και Πεταλίδι. Οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι γίνονται συχνά δειγματοληπτικοί έλεγχοι και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το νερό είναι πόσιμο και μάλιστα εξαιρετικής ποιότητας. Απέδωσαν λοιπόν -όπως και ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης- τη μυρωδιά "βουρκίλας" (σ.σ. αυτός ο χαρακτηρισμός ακούστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο), στους καθαρισμούς των δεξαμενών και την χλωρίωσή τους. Τόνισαν δε ότι αυτή η μυρωδιά είναι προσωρινή και δεν εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Πάντως ο κ. Αναθασόπουλος επέμεινε ότι το πρόβλημα έχει ξεπεράσει τον έναν μήνα, και το νερό της βρύσης έχει και περίεργη γεύση εκτός από οσμή "βουρκίλας". Πρόσθεσε μάλιστα ότι μαζί με κατοίκους πήγανε στην πηγή, το δοκίμασαν και ήτανε καλό - ενώ μετά τη δεξαμενή το νερό χαλάει.

Ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης έδωσε εντολή στον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Μεσσήνης να γίνουν τομές στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης, στην περίπτωση που περνά μέσα από λύματα και παίρνει τη μυρωδιά το νερό.

Ν.Κ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER