Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2016 18:57

Προτάσεις Νίκα για πυρηνελαιουργεία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Προτάσεις Νίκα για πυρηνελαιουργεία

Επιμένει στο θέμα των οσμών από πυρηνελαιουργεία, των αιτίων που τις προκαλούν ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας και καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις, προκειμένου να δοθεί λύση. Σε συνέχεια παλαιότερων εγγράφων του, έστειλε νέο έγγραφο για το σοβαρό αυτό θέμα στο Σώμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, με κοινοποίηση στον υπουργό Περιβάλλοντος, την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. 

Σε αυτό μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Είναι, επομένως, αναγκαία κατά τη γνώμη μας τα εξής: 1) Να θεσπισθεί μέγιστος χρόνος επεξεργασίας και για τον πυρήνα από ελαιοτριβεία δύο φάσεων, αφού δηλώνεται ευθέως από τους αρμοδίους ότι είναι η πηγή του προβλήματος των οσμών, οι οποίες επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα, καθιστώντας την αποπνικτική για τους έχοντες αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ταυτοχρόνως υποβαθμίζουν και δυσφημούν την περιοχή μας, η οποία αναπτύσσεται τουριστικά με δυναμισμό. 2) Μέχρι να συμβεί αυτό - και ευκταίο είναι να συμβεί εντός του προσεχούς διαστήματος και πριν την έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου 2016/17 - θα πρέπει να τηρείται ο εξής περιβαλλοντικός όρος, που είναι κοινός για την επεξεργασία πυρήνα δύο και τριών φάσεων από πυρηνελαιουργεία: να είναι ο εισκομιζόμενος πυρήνας φρέσκος.
3) Είναι αναγκαία η τοποθέτηση φίλτρων για απόσμηση στα πυρηνελαιουργεία και ο έλεγχος σε τακτική βάση σχετικά με τη λειτουργικότητα αυτών».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER