Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2011 20:46

Τσορώνης κατά Καφαντάρη: "Χρησιμοποιεί αυτοκίνητο και οδηγό δήμου για τα... πανηγύρια"

Γράφτηκε από τον

Το δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη καταγγέλλει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Τσορώνης γιατί, όπως αναφέρει, χρησιμοποιεί αυτοκίνητο και οδηγό του δήμου για να πηγαίνει στα πανηγύρια. Ο κ. Τσορώνης επικρίνει επίσης το δήμαρχο για κακή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, για μη διευκόλυνση στο έργο των μειοψηφιών που αναγκάζονται να κουβεντιάζουν στα καφενεία, και για τα πρακτικά που έρχονται καθυστερημένα αλλά και παραποιημένα, όπως λέει.
Ειδικότερα, ο κ. Τσορώνης σημειώνει πως «αποτελεί πρόκληση για όλους εμάς και για όλους τους δημότες η μετακίνηση του δημάρχου με αυτοκίνητα του δήμου και με οδηγό του δήμου, προκειμένου να συμμετάσχει στους χορούς και στα πανηγύρια που γίνονται σε όλο το δήμο αυτή την εποχή. Δίνει το μέτρο του σεβασμού που έχει η παρούσα δημοτική αρχή προς το δημότη. Το έχουμε θέσει, αλλά δε μας έχουν ακούσει».
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας επισημαίνει ακόμη «τον κακό τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, που μετά από 7 μήνες δεν μας έχουν δώσει χώρο να συνεδριάζουμε ως μειοψηφίες, να κουβεντιάζουμε, και γραμματειακή υποστήριξη». Και παρατηρεί: «Αναγκαζόμαστε να κουβεντιάζουμε στα καφενεία της Πύλου και βέβαια να γινόμαστε περίγελος - όχι εμείς, αλλά η δημοτική αρχή που δεν έχει φροντίσει να μας δώσει την αντίστοιχη θέση που πρέπει να έχουμε. Οπως επίσης και τα πρακτικά των Δημοτικών Συμβουλίων, τα οποία δεν έρχονται στην ώρα τους, όπως ορίζει ο κανονισμός, αλλά έρχονται μετά από πολλούς μήνες -εν πολλοίς παραποιημένα-, πολλές φορές χωρίς να καταγράφονται πλήρως οι απόψεις μας και πολλές φορές να διαστρεβλώνονται οι απόψεις μας, που μετά από 3 και 5 μήνες δεν μπορούμε να παρέμβουμε για να διορθωθούν. Η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Πύλου - Νέστορος δεν είναι η σωστή».
Κλείνοντας, ο Τ. Τσορώνης διευκρινίζει ότι «επειδή ο χρόνος της περιόδου χάριτος έχει τελειώσει, από δω και πέρα θα είμαστε αυτοί που πρέπει να είμαστε, προκειμένου από τη μεριά τη δική μας να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε ο δήμος να δουλέψει με σωστό τρόπο και να σεβαστεί την ψήφο των δημοτών, αυτή που μας έχει αναδείξει».