Κυριακή, 05 Ιουνίου 2016 12:10

Νίκας για αδιάνοιχτους δρόμους: «Εκατοντάδες οι ιδιοκτήτες που πρέπει να αποζημιωθούν»

Γράφτηκε από τον

«Είναι εκατοντάδες οι ιδιοκτήτες που θα πρέπει να αποζημιωθούν για να ανοίξουν δρόμοι, και εκατομμύρια ευρώ αυτά που τους οφείλονται». 

Αυτό τόνισε χθες στην "Ε" ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας επιρρίπτοντας ευθύνες στις προηγούμενες δημοτικές αρχές, απαντώντας για το σοβαρό ζήτημα που έχει δημιουργηθεί στο Φραγκοπήγαδο, όπου 20 οικογένειες δεν μπορούν να πάνε στα σπίτια τους, καθώς ένας ιδιοκτήτης έκλεισε τον προσωρινό δρόμο, γιατί δεν έχει αποζημιωθεί.

Για το πρόβλημα στο Φραγκοπήγαδο ο κ. Νίκας απάντησε ότι «ο Δήμος Καλαμάτας έχει φροντίσει από σήμερα το πρωί ήδη. Είχαμε μια κουβέντα αρκετών μηνών με τον κύριο αυτό, δίκιο έχει. Ρυθμίσαμε το ζήτημα που συνδεόταν με την ιδιοκτησία Καπόγλη. Πλήρωσε ο δήμος και άνοιξε ο συγκεκριμένος δρόμος και εξυπηρετήθηκε ο κόσμος. Από σήμερα το πρωί δουλεύουν τα συνεργεία μας ώστε ο κόσμος να εξυπηρετηθεί. Ο δήμος θα κάνει αυτό που πρέπει, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα άμεσα, όπως έκανε και πριν από 2 μήνες».

Για το γενικότερο πρόβλημα με τους αδιάνοικτους δρόμους και την αδυναμία αποζημίωσης των ιδιοκτητών, παρατήρησε: «Φτιάξαμε Σχέδια Πόλης που προέβλεπαν χώρους δημόσιους εκτεταμένους. Οι δημοτικές αρχές που έφτιαξαν τα Σχέδια Πόλης δεν πλήρωσαν τους χώρους αυτούς και τα έστειλαν στις επόμενες δημοτικές αρχές. Ο Δήμος Καλαμάτας χρειάζεται εκατομμύρια ευρώ για να αποζημιώσει ιδιοκτήτες των οποίων οι ιδιοκτησίες έχουν δεσμευτεί από τα παλιά Σχέδια Πόλης».

Μάλιστα, ανέφερε ότι «όποιος πηγαίνει στα δικαστήρια και παίρνει την ιδιοκτησία του πίσω, να την παίρνει. Ο δήμος θα κρίνει αν είναι δρόμος, αν χρειάζεται για σχολείο, για πλατεία» και πρόσθεσε: «Ημαστε πολύ... large όταν φτιάχναμε τότε τα Σχέδια Πόλης και στείλαμε τους λογαριασμούς στους επόμενους. Αλλά πέσαμε μέσα στην κρίση και δεν υπάρχει δυνατότητα όλων αυτών των αποζημιώσεων. Δε φαντάζομαι να ζητάει κανείς να κάνουμε διακριτική μεταχείριση σε ιδιοκτήτες που θέλουν αποζημίωση».

Γ.Σ.