Τρίτη, 09 Αυγούστου 2011 20:20

Φυλακές στο Δώριο ζητεί ο Δήμος Οιχαλίας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Φυλακές στο Δώριο ζητεί ο Δήμος Οιχαλίας

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας αποφάσισε την διεκδίκηση δημιουργίας φυλακών στα όρια του δήμους τους και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Δωρίου. Περιοχή για την οποία είχε προϋπάρξει ομόφωνη απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου Δωρίου.
Εισηγούμενος το θέμα ο δήμαρχος Φίλιππος Μπάμης τονίζοντας ότι πέρα από τις όποιες ενστάσεις μπορεί να έχει ο καθένας, υπάρχουν κάποια θετικά στοιχεία, σύμφωνα με ό,τι έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης (λόγω εντοπιότητας σε αυτές θα απασχοληθούν περίπου 400 άτομα).
Σημείωσε ότι πριν 5 χρόνια ο πρώην Δήμος Δωρίου είχε πάρει ομόφωνη απόφαση ότι δέχονται τις φυλακές στην περιοχή. Θετικό επίσης τόνισε είναι ότι από την περιοχή θα διέλθει η Ολυμπία Οδός, καθώς χρειάζεται να είναι κοντά μια κεντρική αρτηρία, ενώ έχει βρεθεί και η περιοχή στο Δώριο που μπορούν να γίνουν. Ζήτησε από το Σώμα να ψηφίσει θετικά τονίζοντας ότι αν παρθεί μια απόφαση άμεσα, θα τρέξουν το ζήτημα.
Ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Τάκης, πρώην δήμαρχος Δωρίου, επισήμανε ότι ο Δήμος Δωρίου μελέτησε πολύ καλά το θέμα αυτό πριν πάρει την συγκεκριμένη απόφαση που ήταν ομόφωνη και σε αυτή είχαν συμμετάσχει όλοι οι σύλλογοι και οι φορείς και είχαν συμφωνήσει στη δημιουργία φυλακών. Σημείωσε ότι υπάρχει και ο χώρος που είναι προς την Αμφιθέα, ενώ τόνισε και την καλή πρόσβαση που θα έχει το Δώριο με την Ολυμπία Οδό, αφού στο Δώριο προβλέπεται να γίνει κόμβος. Οι φυλακές θα φέρουν όφελος για την περιοχή -κατέληξε- και ζήτησε από το Σώμα να πάρει μια ομόφωνη απόφαση υπέρ αυτού του αιτήματος.
Οι φυλακές δεν μπορούν να δημιουργήσουν κάτι αρνητικό επισήμανε και η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ελένη Αλιφέρη και αφού υπάρχει η θετική θέση από το Δώριο, συμφωνούμε να γίνουν στην περιοχή.

Σχόλια  

0 # spyro 10-08-2011 11:27
1.Απέχει μία ώρα,οδικώς,το Δώριο από την Καλαμάτα ?
2.Διαβάστε πάλι το ΦΕΚ του 2001!
Σε χωρητικότητα 400 κρατουμένων αναφέρεται και όχι σε πρόσληψη 400 υπαλλήλων,ούτε γράφει κάπου για εντοπιότητα ...
3.Θα γίνει ο κόμβος ?
Υποτίθεται ότι η Ολυμπία οδός ''μας τελείωσε'' (έκφραση).
4.Η κα Αλειφέρη,είναι δικηγόρος,μέλος του δικηγορικού συλλόγου Καλαμάτας,ώστε πώς να βρίσκει αρνητικά σημεία στο ζήτημα περί ίδρυσεως φυλακών στον Δήμο ?
5.Το εκάστοτε δημοτικό συμβούλιο,μπορε ί να αποφασίζει ό,τι θέλει.
Δημόσια διαβούλευση όμως και σφαιρική (ελεύθερη) πληροφόριση του πληθυσμού για το θέμα,τα υπέρ και τα κατά,υφίστανται ?
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER