Τρίτη, 09 Αυγούστου 2011 21:21

«Πράσινο φως» για πολεοδόμηση της Μπούκας από Δ.Σ. Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, στη χθεσινή του συνεδρίαση, έδωσε το “πράσινο φως” για να κινηθεί η διαδικασία προείσπραξης εισφοράς σε χρήμα από τους ιδιοκτήτες τής προς πολεοδόμηση περιοχής 450 στρεμμάτων στην Μπούκα, προκειμένου ο δήμος να προβεί στη σύνταξη της πολεοδομικής μελέτης και της πράξης εφαρμογής.
Η συγκεκριμένη διαδικασία -όπως τόνισε στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σπύρος Κοντοθανάσης- προβλέπει την προείσπραξη από τους ιδιοκτήτες περίπου 100.000 ευρώ μέσα σε 3 χρόνια, δηλαδή του 10% της συνολικής εκτιμώμενης εισφοράς σε χρήμα, η οποία προϋπολογίζεται σε περίπου 1.000.000 ευρώ.
Με βάση τη χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα καθοριστεί το όριο των περιοχών των οποίων οι απαιτούμενες μελέτες μπορούν να χρηματοδοτηθούν από χρηματικές προκαταβολές, εφ’ όσον οι μελέτες ανατεθούν εντός 18 μηνών από τη λήψη της.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος δήλωσε ότι στις χρηματοδοτούμενες μελέτες περιλαμβάνονται οι πολεοδομικές μελέτες και οι πράξεις εφαρμογής. Πέραν όμως αυτών, συνέχισε, θα απαιτηθεί να εκπονηθούν γεωλογική και περιβαλλοντική μελέτη, το κόστος των οποίων θα καλυφθεί από το δήμο.
Υπερθεμάτισε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Τζώρτζης στην τοποθέτησή του, σημειώνοντας ότι η στιγμή είναι ιστορική για τη Μεσσήνη, καθώς ξεκινά η υλοποίηση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου, το οποίο θα της δώσει διέξοδο προς τη θάλασσα και προοπτικές ανάπτυξης με ορθολογικό τρόπο.
“Θα είμαστε συμπαραστάτες στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής, για να ολοκληρωθεί το ΓΠΣ που ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια και για το οποίο αγωνίστηκαν όλες ανεξαιρέτως οι δημοτικές αρχές μέχρι σήμερα” τόνισε.