Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016 14:08

Παραχώρηση χώρου για τραπεζοκαθίσματα στη Γιάλοβα

Γράφτηκε από την

 

Την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στην ανατολική παραλία της Γιάλοβας αποφάσισε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου.

Με πλειοψηφία τεσσάρων συμβούλων έναντι ενός, αποφάσισε να εισηγηθεί την παραχώρηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου, μετά από αίτημα του Σωματείου Επαγγελματιών Γιάλοβας. 

Οι επαγγελματίες ζητούν την παραχώρηση του νότιου πεζοδρομίου, που βρίσκεται απέναντι από την πρόσοψη των καταστημάτων τους. Το Συμβούλιο της Δ.Κ. έκανε δεκτό το αίτημά τους με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

»1) Ο χώρος προς παραχώρηση για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ξεκινά από το σημάδι (γκρι γραμμή) του παλαιού πεζοδρομίου μέχρι το τέλος του (προς τη θάλασσα). 2) Τα τραπέζια, οι καρέκλες και οι ομπρέλες που θα τοποθετηθούν, δεν θα πρέπει να προεξέχουν πέραν του ορίου τούτου, οι δε ομπρέλες να είναι ομοιόμορφες, τουλάχιστον, ως προς το χρώμα τους. 3) Ο χώρος από το όριο της γκρι γραμμής μέχρι το δρόμο (περίπου 1,5 μέτρο), θα παραμένει αυστηρά ελεύθερος για την ελεύθερη διέλευση των πεζών. 4) Το τμήμα εμπρός της πλατείας θα παραμείνει κενό από την εκμετάλλευση των επαγγελματιών, για πρόσβαση στη θάλασσα των πολιτών - επισκεπτών, καθώς επίσης και το βόρειο πεζοδρόμιο που δημιουργήθηκε μετά την ανάπλαση. 5) Σε περίπτωση μη τήρησης των προϋποθέσεων που αποφάσισε η Δημοτική Κοινότητα, να ανακαλείται η όποια παραχώρηση».

 

Στην απόφαση αναφέρεται ότι «το μέλος της Δημ. Κοινότητας κ. Στάμου Κυριακούλα, διαφωνώντας, κατέθεσε την ακόλουθη άποψη: “Θεωρώ ότι το προς συζήτηση θέμα είναι άκυρο, γιατί η ανάπλαση στο νότιο πεζοδρόμιο προβλέπει παγκάκια και όχι τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και ομπρελών στον ίδιο χώρο”».