Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016 09:13

Τέλος καθαριότητας αιγιαλού 5 ευρώ το τ.μ. στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Τέλος καθαριότητας αιγιαλού 5 ευρώ το τ.μ. στην Καλαμάτα

Τον καθορισμό τέλους καθαριότητας αιγιαλού 5 ευρώ το τ.μ., καθώς και τη μείωση του μισθωτικού ανταλλάγματος για τη χρήση του αιγιαλού από 11 ευρώ σε 4 ευρώ το τ.μ., επικύρωσε προχθές το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Το τέλος καθαριότητας επιβλήθηκε προκειμένου ο δήμος να εισπράξει χρήματα από τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων (στον αιγιαλό), από την οποία μέχρι τώρα δεν έχει εισπράξει ούτε ευρώ. Και αυτό γιατί κάθε χρόνο πολύ λίγοι επαγγελματίες της παραλίας -φέτος μόνο 4 από τους δεκάδες σε όλη την παραλιακή ζώνη- καταθέτουν αίτηση στο δήμο για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού. Για όλους τους υπόλοιπους που καταλαμβάνουν τον αιγιαλό αυθαίρετα, στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου η Κτηματική Υπηρεσία βεβαιώνει πρόστιμο αυθαίρετης κατάληψης, το οποίο όμως εισπράττεται από το Δημόσιο, μέσω ΔΟΥ, κι έτσι ο δήμος δεν παίρνει καθόλου χρήματα.

Σύμφωνα με την απόφαση, «απαλλάσσονται του τέλους καθαριότητας  και μόνο για το  2016, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία έχουν λάβει ή θα λάβουν άδεια απλής χρήσης αιγιαλού (με την υπογραφή συμφωνητικού μίσθωσης) -οι 4 που κατέθεσαν αίτηση- από το Δήμο Καλαμάτας ή το αυτοτελές γραφείο Δημόσιας Περιουσίας».


NEWSLETTER