Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011 00:35

Στις Λιβανάτες Φθιώτιδας τα σκουπίδια της Καλαμάτας!

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Στις Λιβανάτες Φθιώτιδας  τα σκουπίδια της Καλαμάτας!

Στις Λιβανάτες Φθιώτιδας έφθασε η... χάρη των απορριμμάτων της Καλαμάτας. Κάτοικοι της περιοχής Αγίας Βαρβάρας Λιβανάτων προχθές το πρωί αντιλήφθηκαν την εκφόρτωση δεματοποιημένων απορριμμάτων σε οικόπεδο της περιοχής και όπως διαπιστώθηκε έπειτα από έλεγχο της Αστυνομίας στα σχετικά έγγραφα το φορτίο προερχόταν από την Καλαμάτα. Αμέσως ενημερώθηκε τόσο η δημοτική αρχή Λοκρών, όσο και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας. Μάλιστα ο δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Star Κεντρικής Ελλάδας αναφέρθηκε στους κινδύνους για την περιοχή από τέτοιου είδους ενέργειες. Μάλιστα στο σχετικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού αναφέρεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται σκουπίδια από την Πελοπόννησο και ιδίως από την Καλαμάτα, αφού προσφάτως ξεφορτώθηκαν δεματοποιημένα απορρίμματα σε πρώην εργοστάσιο τοματοπολτού στον Ορχομενό, εννοώντας προφανώς τις εγκαταστάσεις της Ram Europe.

Ενήμερος για το θέμα ήταν χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος μιλώντας στην “Ε” σημείωσε ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τον υπεύθυνο της Ram Europe ότι πρόκειται για πλήρως αδειοδοτημένο χώρο και συνέχισε λέγοντας ότι για να αποφευχθούν αυτά τα φαινόμενα θα πρέπει να δημιουργηθεί κι άλλο ΚΔΑΥ στην ευρύτερη περιοχή της πόλης. Πάντως ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης έκτασης φέρεται να παρουσίασε άδεια για προσωρινό σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην περιοχή.

Δ.Πλ.

Σχόλια  

0 # spyro 12-08-2011 10:38
Αόριστο είναι το περιεχόμενο του άρθρου.

Από την μία,ο δήμαρχος Λοκρών εμφανίζεται να δυσανασχετεί για το φαινόμενο και να προβληματίζεται για την νομιμότητα του,να παρεμβαίνουν δε οι αρμόδιες τοπικές αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές,οι δε κάτοικοι της περιοχής να αναστατώνονται από το συμβάν,από την άλλη ο κ. Νίκας εμφανίζεται να γνωρίζει,
ό,τι δεν γνωρίζει ο ομόλογός του από τους Λοκρούς !

Μήπως να το ψάξετε περισσότερο ?

Γιατί δεν νοείται ο ντόπιος δήμαρχος να μή γνωρίζει ότι στο πρώην εργοστάσιο τοματοπολτού στον Ορχομενό λειτουργεί μονάδα RAM,σύμφωνα με το άρθρο,και να το γνωρίζει ο κ. Νίκας,ούτε να μήν έχει ενημερώσει προσωπικά ο τελεύταίος τον ομόλογό του της περιοχής υποδοχής των απορριμάτων μας ...

Αλλά και η αναφορά στην φερόμενη δήλωση Νίκα,ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τον υπεύθυνο της RAM για την νομιμότητα των ενεργειών,παρου σιάζει κενά και αοριστία,καθώς παραπέμπει σε προφορικές διαβεβαιώσεις αντί εγγράφων,ώστε πιθανόν κάτι να συμβαίνει σχετικά με το θέμα.

Εν κατακλείδι,ο μόνος χαμένος από την ιστορία θα είναι η πόλη της Καλαμάτας και η όποια φήμη της έχει απομείνει στο εσωτερικό της χώρας,εάν δεν αποσαφηνισθεί τάχιστα το ζήτημα.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER