Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011 20:06

Εντονη αντίδραση Νίκα για αλβανικά λεωφορεία που παρκάρουν παράνομα στο σταθμό του ΟΣΕ

Γράφτηκε από τον
Εντονη αντίδραση Νίκα για αλβανικά λεωφορεία που παρκάρουν παράνομα στο σταθμό του ΟΣΕ

Εντονη ήταν χθες η αντίδραση του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα για τα αλβανικά λεωφορεία που σταθμεύουν μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό του ΟΣΕ, τον οποίο χρησιμοποιούν ως αφετηρία του δρομολογίου προς Τίρανα. Σύμφωνα με τον κ. Νίκα ο ΟΣΕ έχει ενοικιάσει στην εταιρεία μέρος του κτηρίου του σταθμού προς 200 ευρώ το μήνα, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα σε οδηγούς και πεζούς στην περιοχή. Μάλιστα ο δήμαρχος Καλαμάτας καταγγέλλει ότι ο ΟΣΕ και η εταιρεία μεταφορών έχουν τοποθετήσει αυθαίρετα πινακίδες περιορισμού της στάθμευσης, ενώ έχουν ρίξει και τσιμέντο στο ρείθρο για τη διευκόλυνση των λεωφορείων!
Ο Δήμος Καλαμάτας έχει αποστείλει ήδη έγγραφο προς τη διοίκηση του ΟΣΕ ζητώντας εξηγήσεις και επισημαίνοντας την υποβάθμιση του νεοκλασικού κτηρίου του σταθμού από τη συγκεκριμένη χρήση. Κατόπιν εντολής του κ. Νίκα η Δημοτική Αστυνομία καλείται να επιβάλλει σε καθημερινή βάση τα προβλεπόμενα πρόστιμα.
Χθες πάντως, όταν δημοτική αστυνομικός επιχείρησε να βεβαιώσει παράβαση, εκπρόσωποι της εταιρείας φέρονται να της επιτέθηκαν φραστικά λέγοντάς της μεταξύ άλλων “φύγε, μη σου κόψουμε κανένα εισιτήριο και σε στείλουμε στα Τίρανα”. Το περιστατικό το έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο δήμαρχος, ζητώντας παράλληλα από τη Δημοτική Αστυνομία έγγραφη αναφορά ώστε να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.


NEWSLETTER