Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016 13:59

Δωρεάν εξετάσεις για καρκίνο του μαστού

Γράφτηκε από την
Δωρεάν εξετάσεις για καρκίνο του μαστού

Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του καρκίνου της μήτρας, πραγματοποιεί και πάλι στην Καλαμάτα, το Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας, για τις γυναίκες της πόλης και όλης της Μεσσηνίας.

Οι εξετάσεις γίνονται σε αυτοκίνητο του Ιδρύματος, στο Ανατολικό Κέντρο Καλαμάτας, όπου ο δήμος έχει παραχωρήσει οίκημα για τη στέγαση των υπηρεσιών του προγράμματος.

Χθες το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα επισκέφθηκε ο χειρουργός γιατρός Μανώλης Αμπατζόγλου, επιστημονικός διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, παρουσία του αντιδημάρχου Υγείας Παναγιώτη Γιαννόπουλου και υπηρεσιακών στελεχών.

Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε να δώσει κάθε διευκόλυνση για την επιτυχή πραγματοποίηση του προγράμματος. Υποσχέθηκε στον κ. Αμπατζόγλου πως ο Δήμος Καλαμάτας θα δώσει στο κτήριο της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής, αφού αυτό μετασκευαστεί σε κέντρο Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου, όσο χώρο είναι αναγκαίος για τη διενέργεια του προγράμματος πρόληψης του καρκίνου.
Παρουσίασε, ακόμα, την πρότασή του να διοργανωθεί μεγάλη εκδήλωση το Σεπτέμβριο στην Καλαμάτα, με την παρουσία εκπροσώπων του υγειονομικού κόσμου και των φορέων, ώστε να προβληθεί αυτή η δράση και να υπάρξει η αναγκαία ενημέρωση σε όλες τις γυναίκες της Μεσσηνίας.

Τόνισε, επίσης, ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές και προέτρεψε τις γυναίκες να πηγαίνουν και να εξετάζονται δωρεάν. 

Ο Μαν. Αμπατζόγλου επεσήμανε ότι σκοπός είναι η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του καρκίνου της μήτρας και πως στόχος του προγράμματος είναι να εξεταστεί και πάλι το 55% του γυναικείου πληθυσμού της Μεσσηνίας, ή και παραπάνω, όπως είχε γίνει κατά τις προηγούμενες εφαρμογές του προγράμματος. Ολες οι εξετάσεις είναι δωρεάν χάρις στη χορηγία του Ελληνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου.

Ο δήμαρχος και ο γιατρός παρατήρησαν ότι εξετάζεται η δυνατότητα της μεταφοράς των γυναικών της Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, για να κάνουν τις πολύτιμες αυτές εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας για ραντεβού είναι 27210 93319.


NEWSLETTER