Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016 20:14

Ξύγκας κατά Κωνσταντινέα για το Τμήμα Φιλιατρών 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ξύγκας κατά Κωνσταντινέα για το Τμήμα Φιλιατρών 

Είναι απορίας άξιον το να υπάρχουν άνθρωποι της πολιτείας οι οποίοι πιστεύουν ότι μια πόλη σαν τα Φιλιατρά δεν χρειάζεται αστυνόμευση και ότι μπορεί η αστυνόμευση να γίνεται από πολλά χιλιόμετρα μακριά.

Εμείς οι Φιλιατρινοί, αγαπητοί κύριοι -και λέω εμείς γιατί εκπροσωπώ μεγάλο μέρος των κατοίκων της πόλης μου οι οποίοι με ανέδειξαν δήμαρχο δύο φορές- ζούμε σε μια πόλη με 6-7 χιλιάδες κατοίκους που το καλοκαίρι γίνονται 12 και πάνω και φιλοξενούμε και 2 με 3 χιλιάδες μετανάστες, οι οποίοι εργάζονται στην πρωτογενή παραγωγή. Εμείς οι Φιλιατρινοί αγαπάμε τον τόπο μας και διαπιστώνουμε τον τελευταίο καιρό ότι η πολιτεία κάνει τα πάντα για να σβήσει την πόλη από τον χάρτη. Τον αστυνομικό δεν τον πληρώνουν οι βουλευτές κύριοι βουλευτές, τον πληρώνουν οι φόροι με τους οποίους μας φορτώνετε καθημερινά. Οι φόροι μας πληρώνουν και την προσωπική σας φρουρά η οποία μαθαίνω ότι σας εξασφαλίζει ηρεμία στον ύπνο σας, τη μετακίνησή σας και την ζωή σας. Πώς νιώσατε αλήθεια κύριε Κωνσταντινέα όταν χάσατε την επαγγελματική σας στέγη από φωτιά; Πιστεύω ότι κι εσείς πληρώνατε τους φόρους σας για να έχετε αστυνόμευση και προστασία. Τώρα που αλλάξατε επίπεδο διαβίωσης ξεχάσατε την τότε αγανάκτησή σας μέσα στη σιγουριά σας. Και έτσι απλά μας ανακοινώνετε ότι το Α.Τ. Φιλιατρών θα κλείσει.

Κάνετε τρομερό λάθος κύριε βουλευτά. Αστυνομικά τμήματα και σταθμοί πρέπει να υπάρχουν και στην τελευταία γειτονιά κάθε ευνομούμενης πολιτείας. Αυτή πρέπει να γίνει η πάγια θέση σας. Οι αστυνομικοί του τμήματος Φιλιατρών αγωνίζονται κάθε μέρα -και γνωρίζω καλά τι σας λέγω- να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους, αλλά επειδή είναι λίγοι, οι κλοπές και τα μπουκαρίσματα σε σπίτια στην πόλη είναι αναρίθμητα. Πιστέψτε με αν κλείσει το Τμήμα η παρανομία στην πόλη θα φτάσει σε υψηλά επίπεδα. Θα θρηνήσουμε θύματα. Μην γίνεστε ηθικοί αυτουργοί σε εγκλήματα.

Το Α.Τ. Φιλιατρών πρέπει να μείνει στη θέση του και να υπηρετήσουν σ' αυτό όλοι οι αποσπασμένοι αστυνομικοί που ανήκουν σ' αυτό. Μεγάλωσα και μεγαλώνω τέσσερα παιδιά τα οποία αγαπάνε τον τόπο τους και θέλουν να γυρίσουν μετά τις σπουδές τους στα Φιλιατρά. Μην καταστρέφετε την πόλη μας.

Σας μεταφέρω την αγωνία όλων των Φιλιατρινών. Στη διάθεσή σας για διάλογο… 

 

Αλκης Π. Ξύγκας

 

τ. Δήμαρχος Φιλιατρών 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER