Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016 18:06

Βολές κατά Κωνσταντινέα για το Τμήμα Φιλιατρών 

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Βολές κατά Κωνσταντινέα για το Τμήμα Φιλιατρών 

Κατά του βουλευτή Μεσσηνίας Πέτρου Κωνσταντινέα βάλλει η δημοτική αρχή Τριφυλίας για τις δηλώσεις του σχετικά με την αναδιάρθρωση των αστυνομικών τμημάτων και την κατάργηση των ΑΤ Φιλιατρών και Κοπανακίου. Του καταλογίζει ότι πολύ γρήγορα έγινε νεομνημονιακός και ξέχασε τις παλιές ρητορικές του, ενώ σημειώνει πως είναι απαράδεκτο να κάνει κρίσεις και υπαινιγμούς για την δημοτική αρχή. 

Κλείνοντας δε με υπαινιγμούς για τον ίδιο, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του δήμου, πως η Τριφυλία δεν είναι καραγκιόζ μπερντέ που μπορεί ο καθένας να δίνει την παράστασή του». 

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Εκπληξη και αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν οι απαράδεκτες δηλώσεις του βουλευτή Μεσσηνίας κ. Κωσταντινέα, στους πολίτες του Δήμου Τριφυλίας για την κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων, ειδικότερα δε των  Α.Τ. Φιλιατρών και  Κοπανακίου. Η προσπάθεια να πείσει ότι το κλείσιμο των Α.Τ . θα  επιφέρει βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας, μιας και οι αστυνομικοί, που είναι ελάχιστοι, δεν θα φυλάνε πλέον τα «ντουβάρια», όπως αυθαίρετα υποστηρίζει, απέτυχε.

Ο κ. βουλευτής εντέχνως ξεχνά πως η δημοτική αρχή εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της σε όλους τους τόνους, από τη στιγμή που παρουσιάστηκε το σχέδιο αναδιάταξης της Ελληνικής Αστυνομίας στην Τρίπολη και συμπεριελάμβανε το ενδεχόμενο να κλείσουν τα  Αστυνομικά Τμήματα Φιλιατρών και Κοπανακίου. 

Ο κ. βουλευτής δεν ενημερώθηκε για τα ψηφίσματα του Δ.Σ. του δήμου που ομόφωνα και πέρα από παρατάξεις απαιτούν τη διατήρηση των Α.Τ., ως επίσης και άμεση στελέχωσή τους, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής.

Ο κ. βουλευτής προφανώς εγωιστικά κωφεύει στις φωνές και την αγωνία της κοινωνίας και επιδεικτικά δεν αξιολογεί το παλλαϊκό αίτημά της, που εκφράστηκε μέσα από διαβούλευση, για διατήρηση και ενίσχυση των εν λόγω Αστυνομικών Τμημάτων.

Ο κ. βουλευτής σκοπίμως παραβλέπει πως υποχρέωση και καθήκον της  κυβέρνησης είναι η στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων, που είναι υποστελεχωμένα  για την ενίσχυση της προστασίας και ασφάλειας των πολιτών, ως απόρροια του άρθρου 2 παρ. 1 του Συντάγματος. “Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας”.  

Ως αποδεικνύεται ο κ. βουλευτής έγινε πολύ γρήγορα νεομνημονιακός και ξέχασε τις παλιές ρητορικές του. Βεβαίως και δικαιούται να έχει τις απόψεις του. Είναι όμως απαράδεκτο να κάνει κρίσεις και υπαινιγμούς για τη δημοτική αρχή.

Ο δημοτική αρχή της Τριφυλίας σέβεται κάθε αιρετό μέλος - εκπρόσωπο της κοινωνίας μας και απαιτεί την οφειλόμενη συμπεριφορά σεβασμού.

Η Τριφυλία δεν είναι "καραγκιόζ μπερντέ", που ο καθένας μπορεί να δίνει την παράστασή του».

 

Κ.Μπ.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER